Evenimentul Istoric > Articole online > Te iubim, popor român! Arestarea și eliberarea după 15 ani de temniță a Eroilor Români de la Tiraspol
Articole online

Te iubim, popor român! Arestarea și eliberarea după 15 ani de temniță a Eroilor Români de la Tiraspol

Așa cum sfinți români pășesc printre noi neștiuți, asigurând rezistența și mântuirea neamului prin jertfa și rugăciunile lor, tot așa, fără prea mult zgomot, adevărați eroi luptă, cu smerenie, pentru România. Și sunt aprig pedepsiți pentru aceasta. Statul, fragilizat și aproape putred, ros de infiltrările continue ale agenților și trădătorilor, arareori își arată recunoștința pentru ei.

Presa l-a descoperit pe autorul diversiunii: viceministrul de Interne, Sergiu Golovaci, același care, sâmbătă, l-a introdus pe Andrei Ivanțoc cu forța în automobilul său. Golovaci a mințit opinia publică privind ora eliberării, susținând că aceasta ar fi 16.00, după cum ne-a confirmat și Stefan Urâtu, fost coleg de arest cu ceilalți membri ai grupului Ilașcu, în prezent președintele Comitetului Helsinki – Chișinău.

Chiar și ambasadorul României, Filip Teodorescu, a fost deturnat de manevrele moldo-transnistrene.

Dar presa a ajuns până la urmă alături de Tudor Petrov Popa și familia sa extremă de fericită. Fiica sa, Carolina, are 15 ani și s-a născut după arestarea sa.

A fost prima oară când a îmbrățișat-o în libertate. Fiul, Victor, tocmai a terminat armata și îi seamănă leit tatălui. Mama, Maria, și sora, Raisa, l-au strâns cu putere în brațe pe Tudor, izbucnind în plâns. Alexandru Leșco, fostul său camarad de luptă pentru cauza românismului, eliberat în urmă cu trei ani, i-a adus un tricolor cu care Tudor Petrov Popa s-a înfășurat imediat, plin de bucurie.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Registration

Aici iti poti reseta parola