Evenimentul Istoric > Articole online > Te iubim, popor român! Arestarea și eliberarea după 15 ani de temniță a Eroilor Români de la Tiraspol
Articole online

Te iubim, popor român! Arestarea și eliberarea după 15 ani de temniță a Eroilor Români de la Tiraspol

Așa cum sfinți români pășesc printre noi neștiuți, asigurând rezistența și mântuirea neamului prin jertfa și rugăciunile lor, tot așa, fără prea mult zgomot, adevărați eroi luptă, cu smerenie, pentru România. Și sunt aprig pedepsiți pentru aceasta. Statul, fragilizat și aproape putred, ros de infiltrările continue ale agenților și trădătorilor, arareori își arată recunoștința pentru ei.

Alexandru, fericit, ne spune: „Nici nu vă imaginați cât de mult a contat campania voastră pentru noi! Credeam că am fost uitați și o să putrezim în pușcărie. Ne-am dat seama că se întâmplă ceva ce ne privește după reacțiile gardienilor.

Deveniseră altfel. Soțiile au reușit să ne strecoare ziare printre alimente și așa am aflat. Nu credeam să mai simt asemenea bucurie, închis fiind. Milioanele de semnături și apoi și campania de strângere de fonduri… Am ieșit așa cum am fost arestat: cu buzunarele goale. Sufletul nu mi-a secătuit însă. Nu pot să spun că regret amarnic acești ani.

Am stat pentru poporul român și limba noastră românească. Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc, popor român!“. „Dacă s-ar întoarce timpul înapoi aș face exact același lucru“, mai spunea Alexandru Leșco.

Eliberarea lui Andrei Ivanțoc: bătut înainte și după eliberare

Milițienii transnistreni nu s-au sfiit să-l calce în picioare în fața presei, a familiei, și a reprezentanților OSCE. Ivanțoc a îndurat și această umilință pentru că a fugit spre interiorul Transnistriei afirmând că este pământul românesc pe care s-a născut.

Eliberarea lui Andrei Ivanțoc, pe 2 iunie 2007, și a lui Tudor Petrov Popa, pe 4 iunie 2007, la orele 16.00, a fost, fără îndoială, evenimentul anului în Basarabia, după cum afirmau entuziaști ziariștii de la Chișinău. Incidentele violente legate de punerea în libertatea a fostului deținut politic de la Tiraspol Andrei Ivanțoc, chiar dacă au știrbit din bucuria eliberării eroului român au arătat întregii lumi adevărata față a regimului separatist susținut de Moscova: brutal și inuman.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Registration

Aici iti poti reseta parola