Evenimentul Istoric > Articole online > Te iubim, popor român! Arestarea și eliberarea după 15 ani de temniță a Eroilor Români de la Tiraspol
Articole online

Te iubim, popor român! Arestarea și eliberarea după 15 ani de temniță a Eroilor Români de la Tiraspol

Așa cum sfinți români pășesc printre noi neștiuți, asigurând rezistența și mântuirea neamului prin jertfa și rugăciunile lor, tot așa, fără prea mult zgomot, adevărați eroi luptă, cu smerenie, pentru România. Și sunt aprig pedepsiți pentru aceasta. Statul, fragilizat și aproape putred, ros de infiltrările continue ale agenților și trădătorilor, arareori își arată recunoștința pentru ei.

Andrei Ivanțoc nu l-a putut întâmpina, din păcate, pentru că se resimte încă după bătaia bestială de care a avut parte la eliberarea sa, sub ochii autorităților moldovenești și ale OSCE, care nu au schițat nici un gest de protest. Nici Tudor nu a fost iertat de un tratament de “adio” similar. Pe fața sa luminoasă puteau fi observate câteva echimoze.

Cei trei eroi basarabeni, împreună după 15 ani: Lupta pentru România Mare nu s-a încheiat

“Eu cred că lupta și suferința nu au fost degeaba. Ce am dorit noi? Să avem o țară mare și unită. N-am câștigat până acum, o să câștigăm de acum încolo. Mai e timp. S-a pierdut poate o bătălie, dar lupta pentru România Mare nu s-a încheiat. O să vină timpul!”, a declarat Tudor Popa, după eliberare.

Cei trei foști deținuți politici ai regimului de la Tiraspol, Andrei Ivanțoc, Tudor Petrov Popa și Alexandru Leșco, s-au reîntâlnit pentru prima oară după 15 ani pe teritoriul Ambasadei României de la Chișinău. Ambasadorul Filip Teodorescu a ținut să îi asigure din nou de tot sprijinul României, Ivanțoc și Popa fiind așteptați în țară pentru un control medical riguros, împreună cu familiile lor.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Registration

Aici iti poti reseta parola