Evenimentul Istoric > Articole online > Te iubim, popor român! Arestarea și eliberarea după 15 ani de temniță a Eroilor Români de la Tiraspol
Articole online

Te iubim, popor român! Arestarea și eliberarea după 15 ani de temniță a Eroilor Români de la Tiraspol

Așa cum sfinți români pășesc printre noi neștiuți, asigurând rezistența și mântuirea neamului prin jertfa și rugăciunile lor, tot așa, fără prea mult zgomot, adevărați eroi luptă, cu smerenie, pentru România. Și sunt aprig pedepsiți pentru aceasta. Statul, fragilizat și aproape putred, ros de infiltrările continue ale agenților și trădătorilor, arareori își arată recunoștința pentru ei.

Prin acest gen de participare pasivă la bătaia aplicată lui Andrei Ivanțoc reprezentanții OSCE au încurajat comportamentul sălbatic și umilirea unui om care a suferit deja pe parcusul a 15 ani cele mai cumplite torturi și batjocuri în temnițele rusofonilor de la Tiraspol. Dacă nu poți apara un singur om cum poți apară o țară sau o întreagă zona?

Cerem ferm OSCE să comunice neintârziat opiniei publice poziția să față de cele întâmplate la „frontiera” de la Tighina și cerem sancționarea funcționarilor nedemni care au cauționat sălbăticia agenților ruși. Dacă OSCE servește doar drept paravan unor reprezentanți ilegitimi ai Rusiei din Transnistria înseamnă că misiunea și rolul său au fost grav distorsionate.

Atitudinea OSCE la eliberarea cetățeanului Uniunii Europene Andrei Ivanțoc este mai mult decât o inadecvare deplorabilă – este o rușine și o contribuție scandaloasă.

Solicitam totodată autorităților române intervenția pe lânga forurile Uniunii Europene și ale OSCE pentru a se pune în vedere Federației Ruse – susținătoarea regimului separatist de la Tiraspol – ca eliberarea de mâine a ultimului deținut politic al Europei, Tudor Petrov Popa, să decurgă fără astfel de manifestari brutale și inumane.

2 Iunie 2007”

Eliberarea lui Tudor Popa:  îmbrățișat de copii în libertate, după 15 ani

Tudor Popa, românul închis ilegal cu sprijinul Armatei a 14-a Ruse a fost întâmpinat pe 4 iunie 2007, la orele 12.00, la frontiera de la Dubăsari, doar de către familie și ziariștii veniți special pentru acest eveniment.

Oficialitățile de la Chișinău și București au lipsit în urma unei diversiuni. Presa și societatea civilă de la Chișinău, ca și oficialitățile românești, au fost dezinformate din nou de către autoritățile “moldovenești” pentru a se micșora impactul public al eliberării eroului român.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Registration

Aici iti poti reseta parola