7 noiembrie 1914: A apărut primul număr al revistei „The New Republic”
Comitetul editorial al revistei „The New Republic” este prezidat de jurnalistul Herbert Croly, autorul influentei cărți „The Promise of American Life” din 1909. Impresionați de argumentele lui Croly în favoarea unei mai bune planificări economice, a creșterii cheltuielilor pentru educație și a necesității unei societăți bazate pe „fraternitatea între oameni” – idei despre care se spune că i-au influențat atât pe Theodore Roosevelt, cât și pe Woodrow Wilson -, moștenitoarea Dorothy Payne Whitney și soțul ei, bancherul și diplomatul Williard Straight, l-au abordat pe Croly și i-au cerut să li se alăture pentru a lansa o nouă revistă liberală care să ofere o analiză inteligentă și plină de opinii în domeniul politicii, al afacerilor externe și al culturii.
După ce l-a recrutat pe prietenul și colegul său jurnalist Walter Lippmann, Croly a văzut primul număr al noii reviste apărând pe 7 noiembrie 1914.Deși primul număr s-a vândut în doar 875 de exemplare, după un an tirajul revistei The New Republic a ajuns la 15.000 de exemplare. Puternici susținători ai lui Theodore Roosevelt și ai Partidului Progresist nou format, editorii revistei au fost rezervați față de administrația lui Woodrow Wilson, deși au susținut neutralitatea proclamată de Wilson la începutul Primului Război Mondial. În mai 1915, însă, un submarin german a scufundat nava britanică de pasageri Lusitania, ucigând 1.201 pasageri și membri ai echipajului, inclusiv 128 de americani.
Noua Republică a început să își schimbe poziția anti-război, în cele din urmă aruncându-și tot sprijinul în spatele deciziei președintelui Wilson de a duce națiunea în război în aprilie 1917
Walter Lippmann s-a apropiat în mod deosebit de administrație în timpul războiului, lucrând ca asistent al lui Newton Baker, secretarul de război al președintelui, și cu colonelul Edward House, cel mai apropiat consilier al lui Wilson. În urma războiului și a Conferinței de pace de la Paris din 1919, atât Croly, cât și Lippmann au devenit critici la adresa lui Wilson și a viabilității Tratatului de pace de la Versailles și a Ligii Națiunilor. Croly a mers atât de departe încât a numit tratatul o „pace de anihilare” prin tratamentul dur aplicat Germaniei și a afirmat că Liga va „perpetua mai degrabă decât să corecteze relele tratatului”. Între timp, vânzările revistei The New Republic au scăzut de la un maxim de 43.000 de exemplare în timpul războiului, iar revista a ajuns în curând să funcționeze în pierdere. Lippmann a părăsit revista în 1920, iar în 1930 Croly a fost înlocuit în funcția de editor.
În prezent, revista – cu sediul la Washington, D.C. și New York City – continuă să fie publicată în mod regulat.