Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Trupele ucrainene resping atacurile „masive” ale rușilor în Bahmut cu mitraliere și capcane pentru lunetiști din epoca Primului Război Mondial
Articole online

Trupele ucrainene resping atacurile „masive” ale rușilor în Bahmut cu mitraliere și capcane pentru lunetiști din epoca Primului Război Mondial

război

Trupele ucrainene resping atacurile „masive” ale rușilor în Bahmut cu mitraliere și capcane pentru lunetiști din epoca Primului Război Mondial

„Funcționează doar atunci când are loc un atac masiv”, a declarat recent pentru BBC News un soldat ucrainean identificat ca fiind Borys, în vârstă de 48 de ani, despre mitraliera Maxim. „Atunci chiar funcționează cu adevărat”.

„Îl folosim în fiecare săptămână”, a adăugat Borys.

Forțele ucrainene au considerat că pistolul Maxim M1910 – a fost introdus pentru prima dată în 1910 (versiunea inițială a armei a apărut în anii 1880) și a fost folosit de armata imperială rusă în timpul Primului Război Mondial – util în lupta împotriva rușilor. Trupele ucrainene au modificat armele cu accesorii moderne, cum ar fi unități optice și supresoare, potrivit reportajului realizat de Task and Purpose.

Hiram Maxim, un inventator cheie al mitralierelor portabile în secolul al XIX-lea, a folosit forța de recul a unui glonț pentru a „arunca” cartușul și a introduce următorul cartuș dintr-o centură de muniție.

Luptele din Ucraina au adunat în repetate rânduri paralele cu Primul Război Mondial, ambele părți fiind prinse într-un război brutal de uzură, cu tranșee, baraje de artilerie necruțătoare și pierderi grele. În acest mediu, chiar și unele dintre armele din acea epocă au devenit utile, deoarece trupele ucrainene se confruntă cu atacuri cu valuri umane pe linia frontului – tactici comune în Primul Război Mondial.

De asemenea, se pare că Ucraina a utilizat un tip de momeală pentru lunetiști din epoca Primului Război Mondial, folosind manechine menite să păcălească lunetiștii inamici.

Dar, în timp ce lupta din Ucraina ar putea avea asemănări cu Primul Război Mondial, armamentul modern și supravegherea care predomină, de asemenea, pe câmpul de luptă – în special dronele – au făcut-o cu atât mai mortală, oferind trupelor puține locuri unde să se ascundă.

Războiul din Ucraina a devenit, în esență, „Primul Război Mondial cu ISR [Intelligence, Surveillance and Reconnaissance] din secolul XXI”, a declarat în ianuarie pentru Insider Mark Cancian, colonel în retragere din Corpul de Marină al SUA și consilier senior la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale.

Registration

Aici iti poti reseta parola