Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Voluntari sirieni sprijină invazia Rusiei în Ucraina. Ce a declarat Bashar al-Assad
Articole online

Voluntari sirieni sprijină invazia Rusiei în Ucraina. Ce a declarat Bashar al-Assad

armată

Voluntari sirieni sprijină invazia Rusiei în Ucraina. Ce a declarat Bashar al-Assad

Liderul sirian a amintit că atunci când a început războiul din Siria, erau mulți voluntari să lupte, nu doar din rândul sirienilor.

„Mulți oameni au venit să ajute guvernul sirian. Dacă voluntarii sirieni ajută partea rusă împotriva Ucrainei, ei nu vin prin guvern. Vor veni singuri și o vor face fără instrucțiuni politice. Știu că mulți sirieni simt o asemenea dorință” – a spus Bashar al-Assad într-un interviu exclusiv pentru canalul de televiziune „Soloviov Live TV”,  ale cărui imagini au fost difuzate pe postul de televiziune „Rossia-1” și pe platforma „Smotrim”. „Nu știu, poate că niște voluntari sunt deja acolo. Nu am informații despre asta” – a subliniat Assad. Potrivit președintelui Siriei, sirienii susțin armata rusă, la fel cum armata rusă a susținut-o pe cea siriană. El a adăugat că cetățenii republicii știu bine că victoria Rusiei, o țară prietenoasă Siriei, va ajuta poporul sirian.

„Dacă prietenul tău este puternic, şi tu ești puternic. Și înțelegem că bătălia de acolo afectează scena internațională. Și acum aceasta ne afectează şi pe noi. Și dacă ordinea internațională se va schimba, ne va influenţa pozitiv, pentru că situația pe plan internațional se va îmbunătăți în cazul victoriei Rusiei în această luptă” – a spus liderul sirian, Bashar al-Assad, care și-a arătat din nou susținerea față de Moscova.

Rusia menţine în Marea Neagră patru nave înarmate cu rachete Kalibr

Purtătorul de cuvânt al Administrației Militare Regionale Odesa, Serhi Bratciuk, a raportat că, joi dimineaţă, invadatorii ruși au desfăşurat în Marea Neagră mai multe nave înarmate cu rachete de croazieră de tip Kalibr.

„Situația pe mare rămâne neschimbată – patru transportatoare de rachete inamice continuă să stea la pândă” – a transmis Bratciuk pe Telegram. Acesta a mai subliniat că există pericol de explozie atât în pe mare, cât şi în zona de coastă.

Registration

Aici iti poti reseta parola