Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia prezintă presupuse trofee de război – arme occidentale capturate în Ucraina – la o nouă expoziție într-un parc tematic militar
Articole online

Rusia prezintă presupuse trofee de război – arme occidentale capturate în Ucraina – la o nouă expoziție într-un parc tematic militar

Rusia

Rusia prezintă presupuse trofee de război – arme occidentale capturate în Ucraina – la o nouă expoziție într-un parc tematic militar

Expoziția de la Patriot Park de lângă Moscova a fost deschisă la 15 august, a relatat RIA Novosti, și include o varietate de echipamente militare și armament. Fiecare sistem include steagul țării care a produs bunul și descrie unde și cum a fost capturat echipamentul, după cum relatează Insider

Noua expoziție a fost inaugurată cu ocazia Conferinței de la Moscova privind securitatea internațională, la care au participat ofițeri ruși și companii din domeniul apărării.

Deși Rusia susține că armele au fost capturate, nu este foarte clar dacă toate bunurile sunt reale sau dacă unele ar putea fi replici.

Unele dintre vehiculele militare expuse, cum ar fi ceea ce a fost identificat ca fiind un transportor blindat de trupe M113 de producție americană sau un vehicul mobil de infanterie International MXT-MV (Military Extreme Truck – Versiunea militară) furnizat de Marea Britanie, sunt ciuruite de gloanțe, ceea ce pare să indice că vehiculele au fost prinse de focul rusesc înainte de capturarea lor și să sugereze autenticitatea.

Alte articole, cum ar fi ceea ce a fost identificat ca fiind o rachetă de croazieră SCALP (Storm Shadow) de fabricație franceză, complet intactă, ar putea fi mai discutabile, deși Rusia a pus mâna pe o rachetă Storm Shadow parțial intactă.

O înregistrare video partajată de RIA Novosti arată mai multe dintre obiectele expuse, inclusiv un obuzier M777 de fabricație americană, artilerie care a ajutat Ucraina în lupta sa cu rușii în materie de artilerie.

De asemenea, au fost expuse diverse pistoale, puști și lansatoare de rachete

La expoziție au fost prezentate și bunuri rusești, inclusiv un vehicul aerian fără pilot Granat 4E, o dronă de recunoaștere capabilă să monitorizeze și să transmită semnale radio.

Și armele ucrainene distruse au fost de asemenea incluse. Expoziția a inclus ceea ce Rusia a susținut că a fost epava unei rachete tactice Tochka-U. Înainte de această nouă prezentare de bunuri occidentale, Patriot Park avea exponate de vehicule blindate și bărci de patrulare ucrainene capturate, precum și tancuri T-72.

Ucraina are propria expoziție de echipamente militare rusești distruse, care a fost deschisă în iunie anul trecut. La momentul deschiderii, aceasta includea în principal arme care au fost capturate în timpul ofensivei rusești eșuate de la Kiev, inclusiv un tanc T-72, sisteme de artilerie antiaeriană și o turelă BMD-4. Iar în august anul trecut, când Kievul a marcat Ziua Independenței țării, ucrainenii au expus în capitala ucraineană tancuri rusești distruse.

Ucraina a reușit, de asemenea, să captureze arme rusești funcționale, pe care le-a repus în funcțiune pentru a contribui la alimentarea acțiunilor de luptă, inclusiv a contraofensivei în curs.

Registration

Aici iti poti reseta parola