Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Anthony Hopkins va juca rolul lui Nicholas Winton, „Oskar Schindler britanic”, într-un film din timpul celui de-al Doilea Război Mondial
Articole online

Anthony Hopkins va juca rolul lui Nicholas Winton, „Oskar Schindler britanic”, într-un film din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Anthony Hopkins

Anthony Hopkins va juca rolul lui Nicholas Winton, „Oskar Schindler britanic”, într-un film din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Unul dintre ei a fost Sir Nicholas Winton, care a salvat peste 600 de copii evrei din Cehoslovacia. Eforturile sale vor fi prezentate pe marele ecran în viitorul film al lui James Hawes, One Life, în care Sir Anthony Hopkins îl interpretează pe cetățeanul britanic.

One Life, care reprezintă debutul regizoral în lungmetraj al lui Hawes, se concentrează în jurul activității lui Winton pentru a salva sute de copii evrei din Cehoslovacia ocupată de germani. Filmul este produs de See-Saw Films, în colaborare cu Warner Bros., BBC Film, MBK Productions, Lipsync, Cross City Film și FilmNation Entertainment.

O serie de fotografii au fost publicate înainte de debutul filmului din această toamnă, care prezintă distribuția pe platou, inclusiv pe Hopkins în rolul lui Winton.

Winton a fost un agent de bursă britanic care, înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, a salvat 669 de copii evrei din Cehoslovacia. În timpul unei călătorii în țara central-europeană, el a văzut atrocitățile cu care se confruntau refugiații evrei, ceea ce l-a obligat să ajute la întocmirea unei liste cu cei care trebuiau salvați de amenințarea germană tot mai mare.

La întoarcerea sa în Regatul Unit, a lucrat pentru a-i aduce în mod legal și a-i găzdui cu sponsori

Eforturile sale, care mai târziu au devenit cunoscute sub numele de Kindertransportul ceh, au trecut în mare parte neobservate timp de cinci decenii. Abia când a fost invitat să apară în serialul de televiziune BBC That’s Life! (1973-94), atunci dedicarea sa față de copiii pe care i-a salvat a devenit cunoscută publicului. În cadrul episodului, el s-a reîntâlnit cu zeci dintre cei pe care a ajutat să îi salveze, iar mass-media l-a supranumit ulterior „Oskar Schindler britanic”.

În semn de recunoaștere a altruismului său în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, regina Elisabeta a II-a l-a făcut cavaler pe Winton în cadrul unei ceremonii în 2003. De asemenea, a fost decorat cu Ordinul Leul Alb (clasa I), cea mai înaltă distincție a Republicii Cehe, în 2014, cu doar jumătate de an înainte de moartea sa, la vârsta de 106 ani.

Alături de Hopkins în One Life joacă Helena Bonham Carter, Johnny Flynn, Lena Olin, Romola Garai, Samantha Spiro, Alex Sharp și Jonathan Pryce. Flynn, în special, împarte rolul lui Winton cu Hopkins.

Producția a început în septembrie 2020, filmul având la bază biografia If It’s Not Impossible… The Life of Sir Nicholas Winton, de Barbara Winton. O parte din filmări au avut loc la Londra, în timp ce filmările principale au avut loc la Praga.

One Life este programat să debuteze la Festivalul Internațional de Film de la Toronto în septembrie 2023.

Registration

Aici iti poti reseta parola