Motivul amuzant pentru care soldații britanici manevrează tunuri antiaeriene îmbrăcați în haine de femeie
Intenția fusese de a fotografia trupele britanice care repetau într-un mod amuzant pentru spectacolul lor caritabil de Crăciun, care era, de asemenea, o altă modalitate de a se distra.
Dintr-o dată, trupele au fost mobilizate pentru a face față apropierii bombardierelor Luftwaffe care zburau peste Canalul Mânecii pentru a organiza raiduri deasupra sudului Angliei. Neavând timp să se schimbe înapoi în uniforme, bărbații s-au dus la posturile de luptă îmbrăcați din cap până în picioare în haine de femeie și purtând căștile de protecție.
Alte imagini îi arată pe bărbați aplicându-și machiajul unul altuia, alergând pe scări în timp ce rochiile lor sunt suflate de vânt și arătându-și lenjeria intimă pe scenă. Unul dintre soldați, într-una dintre imagini, poate fi văzut purtând o centură cu gloanțe peste fustă.
Spectacolele de travestiți și pantomima erau populare în armată ca o modalitate de a scăpa de stres, permițându-le soldaților să se distreze în timpul liber.
Guvernul din timpul războiului a interzis aceste imagini deoarece ar fi putut submina moralul, dând impresia că soldații britanici nu sunt atât de puternici pe cât și-ar fi dorit publicul.
Oficialii de la Ministerul Informațiilor au fost atât de alarmați încât au interzis imediat publicarea imaginilor. Aceștia se temeau că mașina de propagandă nazistă va folosi fotografiile cu soldați britanici îmbrăcați în femeie trăgând cu tunurile antiaeriene pentru a-i ridiculiza pe Aliați.
Cu toate acestea, alte imagini din timpul vizitei lui Topham la Shornemead Fort (care nu înfățișau acțiuni militare) au fost folosite în ziare, inclusiv în The Sketch și The War Illustrated.
Una dintre ele era cu unitatea îmbrăcată în rochii alergând pe un dig de iarbă, ca răspuns la sirenele de raid aerian. Un altul îi arăta pe bărbați cântând pe scenă în bonete, rochii și ciorapi negri.