Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Hackeri ruși au lansat atacuri asupra a 3 laboratoare de cercetare nucleară din SUA
Articole online

Hackeri ruși au lansat atacuri asupra a 3 laboratoare de cercetare nucleară din SUA

hackeri

Hackeri ruși au lansat atacuri asupra a 3 laboratoare de cercetare nucleară din SUA

În timp ce Putin amenința cu folosirea armelor nucleare în invazia sa în Ucraina, înregistrările de internet analizate de Reuters și de cinci experți în securitate cibernetică arată că grupul de hackeri ruși Cold River a avut ca țintă laboratoarele naționale din SUA Brookhaven, Argonne și Lawrence Livermore în august și septembrie.

Potrivit investigației Reuters, hackerii au creat pagini de acces false pentru laboratoarele respective și au contactat oamenii de știință din domeniul nuclear pentru a încerca să-i păcălească să le dezvăluie parolele.

Reuters nu a putut confirma dacă tentativa de phishing a avut succes, toate cele trei laboratoare refuzând să comenteze pentru agenția de presă.

Adam Meyers, vicepreședinte senior al departamentului de informații al firmei americane de securitate cibernetică CrowdStrike, a declarat pentru Reuters că Cold River este „unul dintre cele mai importante grupuri de hackeri de care nu ați auzit niciodată”, adăugând: „Sunt implicați în susținerea directă a operațiunilor de informare ale Kremlinului”.

Reuters relatează că Cold River a piratat și a divulgat e-mailuri aparținând fostului șef al serviciului de spionaj britanic MI6 în mai 2022 și a vizat Ministerul de Externe al Marii Britanii în 2016.

Hacking-ul a devenit o armă de război semnificativă

Țintirea telefoanelor mobile a fost o caracteristică a luptelor dintre Rusia și Ucraina din 2014. Hackerii ruși au folosit programe malware în aplicațiile de telefonie pentru a urmări unitățile de artilerie ucrainene și au trimis propagandă pe telefoanele ucrainene folosind simulatoare care imită turnurile de telefonie mobilă.

Între timp, ucrainenii și guvernele străine au tras cu urechea la trupele rusești care foloseau telefoane nesecurizate pentru a vorbi între ele și cu familiile lor din Rusia. De asemenea, ucrainenii ar fi urmărit generalii ruși care efectuau apeluri nesecurizate și au folosit informațiile pentru a lansa atacuri, relatează Christopher Woody de la Insider’s.

Războiul electronic al Rusiei a devenit o preocupare din ce în ce mai mare pentru armata americană, cu un număr tot mai mare de incidente. În 2018, s-a raportat că armata rusă a reușit să bruieze unele drone americane care operează pe cerul Siriei, afectând grav operațiunile militare americane.

Registration

Aici iti poti reseta parola