Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > SUA se laudă cu cel mai nou avion de vânătoare care poate transporta mai multe rachete aer-aer decât orice alt avion de luptă din dotare
Articole online

SUA se laudă cu cel mai nou avion de vânătoare care poate transporta mai multe rachete aer-aer decât orice alt avion de luptă din dotare

avion

Noul F-15EX a făcut un „pas important” pentru a transporta mai multe rachete aer-aer decât toate celelalte avioane de luptă ale Forțelor Aeriene americane în timpul testelor

În timpul unui test efectuat la sfârșitul lunii noiembrie, două avioane de vânătoare F-15EX din cadrul 96th Test Wing au tras rachete aer-aer deasupra unui poligon de antrenament din Golful Mexic, a dezvăluit miercuri Baza Aeriană Eglin într-o declarație.

Avioanele de vânătoare au tras o rachetă aer-aer cu rază medie de acțiune avansată AIM-120 de la stația 1 și AIM-9X de la stația 9, marcând prima confirmare în cadrul testelor că rachetele pot fi lansate „eficient și în siguranță” de la aceste stații sau puncte de sprijin.

„Angajarea cu succes a acestor arme este un pas important în demonstrarea capacității de 12 rachete aer-aer a aeronavei Eagle II”, au declarat Forțele Aeriene, adăugând că testele au arătat cum F-15EX poate transporta o încărcătură de arme mai mare decât predecesorul său, F-15 Eagle.

Spre deosebire de F-15 Eagle, care poate transporta doar opt rachete, F-15EX, fabricat de Boeing, a fost echipat cu patru sloturi suplimentare pentru rachete, amplasate în apropierea vârfurilor aripilor aeronavei, aducând un plus de putere de foc, în condițiile în care Forțele Aeriene se bazează pe Eagle II pentru a-și menține superioritatea aeriană.

După cum a raportat Defense News, F-15EX Eagle II va transporta, de asemenea, mai multe rachete decât celelalte avioane de luptă din inventarul Forțelor Aeriene. F-16 Fighting Falcon, F-22 Raptor și F-35A Lightning II Joint Strike Fighter pot transporta până la șase, opt și, respectiv, șase rachete.

avion de vânătoare

Scopul noului avion de luptă

Maiorul Jeremy Schnurbusch, un pilot al Forțelor Aeriene care a tras una dintre rachete în timpul recentei misiuni de testare, a calificat evenimentul drept o „piatră de hotar” pentru capacitatea avionului „de a oferi o capacitate sporită de încărcare utilă forțelor aeriene de luptă”.

Avionul avansat F-15EX Eagle II este un avion cu două locuri capabil să transporte până la 13.500 de kilograme de rachete și muniții. Avionul a fost prezentat în vara anului 2021, după o scurtă perioadă de dezvoltare.

În iulie 2020, Forțele Aeriene ale SUA au atribuit un contract către Boeing pentru acest avion, care este menit să înlocuiască flota de avioane de luptă F-15C/D a Forțelor Aeriene, de mare succes, dar îmbătrânită.

Un F-15EX a lansat cu succes prima sa rachetă la sfârșitul lunii ianuarie 2022, lansând o rachetă aer-aer cu rază medie de acțiune asupra unei drone țintă deasupra Golfului Mexic.

În urma testului recent, Forțele Aeriene au declarat că, după încheierea testelor, unitățile operaționale vor primi avioane de luptă F-15EX capabile să transporte o încărcătură completă de 12 rachete.

Locotenent-colonelul Christopher Wee, comandantul misiunii recente, a declarat în comunicat că F-15EX este „o completare incredibilă a inventarului USAF”.

avion de luptă

Registration

Aici iti poti reseta parola