Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > „Indiana Jones și ultima cruciadă”. Detaliul legat de costumele soldaților germani care oferă o notă unică de originalitate
Articole online

„Indiana Jones și ultima cruciadă”. Detaliul legat de costumele soldaților germani care oferă o notă unică de originalitate

Indiana Jones

Indiana Jones și ultima cruciadă (1989) este unul dintre cele mai populare filme din cadrul francizei Indiana Jones.

Indiana Jones și ultima cruciadă (1989)

Amplasat chiar înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, acesta îl vede pe personajul principal confruntându-se cu un dușman formidabil, armata germană, cu un oficial SS hotărât să găsească un obiect pe care Indiana Jones îl caută și el.

În timp ce acțiunea și misterul contribuie la partea interesantă a filmului, costumele purtate de soldații germani sunt cele care adaugă cu adevărat autenticitate acestui lungmetraj Indiana Jones.

Cea de-a treia parte a francizei Indiana Jones a lui Steven Spielberg, Indiana Jones și ultima cruciadă, îl vede pe personajul principal, interpretat de Harrison Ford, pornind în căutarea tatălui său, Henry Jones, Sr. (Sean Connery), care dispare în timp ce vânează Sfântul Graal. Răpitorii săi: armata germană. Jones a fost recrutat și de un colecționar de artă pentru a căuta Sfântul Graal, ceea ce îl conduce la Veneția.

soldați, Indiana Jones

În timp ce se află în orașul italian, el dă peste indicii care îl conduc spre Austria, unde este ținut tatăl său

Pe drum, îi întâlnește pe Elsa Schneider, un arheolog, și pe comandantul SS, colonelul Ernst Vogel, care dorește și el obiectul mistic.

Având loc la câțiva ani după Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), filmul a fost un succes la box office, obținând o sumă impresionantă de 474,2 milioane de dolari la un buget de 48 de milioane de dolari. A primit recenzii în general pozitive atât din partea criticilor, cât și a publicului, și a fost nominalizat la trei premii Oscar, câștigând în cele din urmă Oscarul pentru cel mai bun montaj sonor.

A fost nevoie de aproape trei decenii pentru ca următorul film, Indiana Jones și Regatul craniului de cristal (2008), să ajungă în cinematografe.

Cât de autentice sunt costumele purtate de soldații germani în Indiana Jones?

Unul dintre cele mai interesante detalii despre Indiana Jones și ultima cruciadă este reprezentat de costumele pe care le poartă soldații germani. În timp ce majoritatea filmelor din perioada celui de-al Doilea Război Mondial fabrică uniforme pentru a le face să arate ca în realitate, acest film a reușit ceea ce mulți ar putea numi o performanță neașteptată: găsirea de haine din acea perioadă. Acest lucru înseamnă că actorii dedicați pe care spectatorii îi văd pe ecran poartă de fapt uniforme militare germane.

După ce i s-au dat fotografii și desene de referință, proiectantul Joanna Johnston a călătorit în Europa de Est în căutarea unor uniforme reale și s-a întâmplat să dea peste unele într-o ascunzătoare recent descoperită. Acest lucru a însemnat că ea și designerul Anthony Powell au fost nevoiți să petreacă mult mai puțin timp făcând replici ale costumelor pentru popularul film cu Indiana Jones.

S-a raportat că uniformele militare din viața reală nu au fost folosite pe parcursul întregului film. În schimb, acestea au apărut în principal în scena arderii cărților, care a fost filmată în Stowe, Buckinghamshire, Regatul Unit, nu în Berlin, unde se întâmplă în filmul real.

Registration

Aici iti poti reseta parola