Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Depozit de argint din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, descoperit la un castel din secolul al XIV-lea din Polonia
Articole online

Depozit de argint din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, descoperit la un castel din secolul al XIV-lea din Polonia

obiecte, Al Doilea Război Mondial

Cufărul în sine din Al Doilea Război Mondial era dezintegrat și ruginit, dar obiectele din interior erau în stare perfectă – și sunt acum expuse.

Al Doilea Război Mondial. În iunie 1941, naziștii au pus stăpânire pe castelul regal Nowy Sacz din Polonia

Aceștia l-au transformat în cazarmă și depozit de muniție. Dar, pe baza unei noi descoperiri, este clar că aici au fost depozitate mai mult decât arme.

Potrivit Fox News, cercetătorii au scos la iveală un adevărat cufăr cu comori plin cu argint la fortăreața din secolul al XIV-lea. Descoperirea are loc la aproape 80 de ani de la luna ocupației germane acolo, timp în care orașul din jur, cu 20 000 de evrei polonezi, a fost transformat într-un ghetou.

Descoperirea a fost făcută de Stanislaw Pustułka de la Asociația istorică Nowy Sacz, în timp ce examina proprietatea în căutarea unor artefacte asemănătoare.

„După un timp, am văzut argint, mult argint”, a spus Pustułka.

obiecte, Al Doilea Război Mondial

Echipa de cercetare a găsit un total de 103 obiecte din argint care includeau obiecte de uz casnic precum pahare și tacâmuri

Asociația istorică Nowy Sacz crede în prezent că aceste obiecte au fost produse în Austria sau Polonia.

„Este Judaica, probabil de la începutul secolului al XIX-lea sau al XX-lea, legată de ritualul evreiesc și a fost probabil îngropată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat arheologul local Bartlomiej Urbański.

Dar întrebările în jurul originii comorii persistă. „Are legătură cu clădirile care se aflau în această parte a orașului sau a fost furată de germani, care apoi nu au putut să o ia?”

Castelul regal Nowy Sacz a fost aruncat în aer de soldații polonezi în 1945, dar nu înainte ca toți cei 20.000 de evrei prinși în ghetou să fie trimiși în lagărul de concentrare Belzec.

Al Doilea Război Mondial. Astăzi, au mai rămas doar zidurile exterioare ale castelului

Pentru moment, arheologii vor continua să sape la fața locului și să-și catalogheze descoperirile. Acestea vor fi expuse în Muzeul Regional local.

Totuși, aceasta nu este prima descoperire de acest fel pe terenul castelului. La începutul acestui an, arheologii au descoperit 50 de monede din secolul al XV-lea la aproximativ 65 de metri de cufărul cu comori plin cu argint.

Iar recent, experții au găsit jurnalul vechi de 75 de ani al unui ofițer SS care a dezvăluit că 28 de tone de aur nazist au fost ascunse undeva în Polonia. Jurnalul a enumerat alte 10 locații din Germania și Republica Cehă unde astfel de comori furate ar putea rămâne ascunse până în prezent.

Registration

Aici iti poti reseta parola