Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Arheologii au excavat o casă romană în vechiul oraș Melite. Caracteristică neobișnuită pentru zona Mediteranei
Articole online

Arheologii au excavat o casă romană în vechiul oraș Melite. Caracteristică neobișnuită pentru zona Mediteranei

arheologi

Arheologii au excavat o casă romană în vechiul oraș Melite. Caracteristică neobișnuită pentru zona Mediteranei

Melite a intrat sub stăpânire romană în timpul celui de-al Doilea Război Punic, când consulul roman Tiberius Sempronius Longus a navigat cu o flotă pentru a captura Malta de la cartaginezi în 218 î.Hr.

Se cunosc foarte puține lucruri despre aspectul urbanistic al orașului Melite din perioada romană, iar diverse elemente arhitecturale din ruinele orașului au fost luate pentru a fi refolosite în clădiri mai moderne de la sfârșitul secolului al XVII-lea până în secolul al XIX-lea d.Hr.

Astăzi, cea mai substanțială rămășiță a orașului Melite este Domvs Romana, un domus care datează din secolul I î.Hr. până când a fost abandonat cândva în secolul al II-lea d.Hr.

Domus a fost probabil folosit ca reședință de un reprezentant al împăratului sau de o persoană foarte bogată apropiată de curtea imperială și a fost decorată cu podele din mozaic în stil pompeian, fresce murale și marmură.

În apropierea Domvs Romana, arheologii de la USF au descoperit o casă de oraș romană cu ziduri înalte de 3 metri, o înălțime neobișnuită pentru clădirile romane din această parte a Mediteranei.

Potrivit cercetătorilor, descoperirea va oferi o mai bună înțelegere a țesutului urban al Melitei antice și a configurației spațiale a zonei, un proces care explică experiența și comportamentul uman pe baza mediului structural înconjurător.

Săpăturile din casa de oraș indică faptul că aceasta avea un statut înalt și era probabil decorată cu gresie de teracotă și tencuială cu frescă. Echipa a descoperit, de asemenea, un sistem antic de eliminare a deșeurilor, plin de ceramică fragmentată, vase de sticlă, oase de animale și cărbune de lemn.

Davide Tanasi, profesor și director al Institutului de Explorare Digitală (IDEx) de la USF, a declarat: „Am găsit un nou tip de descoperire: „Era literalmente gunoiul eliminat de cel care locuia în casă”, a spus Tanasi. „Prin studierea acestui depozit, vom afla multe despre viața celui care a locuit în casă. Este surprinzător cât de multe poți afla despre oameni din gunoiul lor”.

Registration

Aici iti poti reseta parola