Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Arheologii au descoperit dovezi ale distrugerii romane făcute asupra Ierusalimului după Marea Revoltă
Articole online

Arheologii au descoperit dovezi ale distrugerii romane făcute asupra Ierusalimului după Marea Revoltă

arheologi

Arheologii au descoperit dovezi ale distrugerii romane făcute asupra Ierusalimului după Marea Revoltă

Distrugerea Ierusalimului a fost un răspuns la Marea Revoltă, prima din mai multe revolte ale populației evreiești din Iudeea împotriva Imperiului Roman. Semințele revoltei au fost cauzate în parte de creșterea tensiunilor religioase și de fiscalitatea ridicată, ceea ce a dus la jefuirea celui de-al Doilea Templu și la arestarea de către romani a unor înalte personalități politice și religioase evreiești.

Romanii au mobilizat patru legiuni (sprijinite de forțele lui Agrippa) pentru a supune revolta și a pedepsi poporul evreu ca exemplu pentru alții.

Legiunile au ajuns la Ierusalim în anul 70 d.Hr., punând orașul sub asediu timp de patru luni

După mai multe bătălii, întregul oraș și cel de-al doilea Templu au fost distruse, istoricul contemporan, Titus Flavius Josephus. declarând:

„Ierusalimul … a fost atât de bine ras de cei care l-au demolat până la temelii, încât nu a mai rămas nimic care să poată convinge vreodată vizitatorii că a fost cândva un loc de locuit”.

Săpăturile din Orașul lui David au descoperit clădiri prăbușite de-a lungul „Drumului pelerinilor” – strada principală a Ierusalimului în perioada celui de-al Doilea Templu. În interiorul uneia dintre clădiri se găsesc urme de grinzi de lemn arse din timpul distrugerii, pe lângă vase de piatră decorate, o greutate de piatră, un creuzet pentru topirea metalului și un bol de bronz.

Echipa a găsit, de asemenea, o monedă din al doilea an al Marii Revolte, cu inscripția: „Pentru libertatea Sionului”.

Potrivit directorilor de excavații ai Autorității Israeliene pentru Antichități, Shlomo Greenberg și Rikki Zalut Har-Tuv: „Toate aceste descoperiri, împreună, conturează o imagine a vieții locuitorilor care au trăit în Ierusalim chiar înainte de distrugere. Să ne întoarcem la Ierusalim după 2.000 de ani și să redescoperim rămășițele distrugerii, mai ales în cadrul unei săpături care are loc cu puțin timp înainte de Tisha B’Av, este o experiență foarte emoționantă care nu ne poate lăsa indiferenți.”

Registration

Aici iti poti reseta parola