Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Un episod uitat din Al Doilea Război Mondial: Japonia invadează Alaska. Campania din Insulele Aleutine
Articole online

Un episod uitat din Al Doilea Război Mondial: Japonia invadează Alaska. Campania din Insulele Aleutine

Ambele părți au fost înfrânate de aceeași problemă: cea mai mare parte a forței de muncă și a materialului a fost deviată către campaniile aflate în curs de desfășurare în Noua Guinee și Insulele Solomon.

Dilema Osogaya a fost și mai gravă. Baza sa de aprovizionare de la Paramushiro, în Kurile, era situată la 1.200 mile nord de Tokyo și la alte 650 mile vest de Attu.

În plus, proviziile care ajungeau la Kiska trebuiau să meargă cu aproape 400 de mile mai departe și să navigheze prin ceața ca o supă de mazăre și ape pline de recifi. Cu toate acestea, japonezii ocupaseră Attu și Kiska și se aflau în Aleutini pentru a rămâne.

Și era treaba lui Theobald să scape de ei.

Generalul maior Simon B. Buckner, Jr., a condus Comandamentul de Apărare din Alaska. El avea la dispoziție 45.000 de oameni, din care aproximativ 13.000 la Fort Randall, situat în Cold Bay, chiar în Peninsula Alaskan.

Restul trupelor sale au fost împrăștiate în portul olandez și, de asemenea, într-o instalație a armatei americane nou construită, numită Fort Glenn, la 70 de mile vest de insula Umnak.

În ciuda contingentului aparent mare de soldați, comanda lui Buckner, în realitate, era doar puțin peste 2.000, iar unele dintre acestea erau unități inginerești trimise către Aleutieni pentru a construi noile baze.

Tot sub Theobald se afla și a 11-a Forță Aeriană, condusă de Brig. Gen. William C. Butler, deci era și o comandă divizată. Forța a 44 de bombardiere grele și medii și aproape 100 de avioane de vânătoare a fost împărțită între Aerodromul Elmendorf din Anchorage, Alaska și alte piste de aterizare de la Cold Bay și Umnak.

Pagini: 1 2 3 4 5 6

Registration

Aici iti poti reseta parola