Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Un episod uitat din Al Doilea Război Mondial: Japonia invadează Alaska. Campania din Insulele Aleutine
Articole online

Un episod uitat din Al Doilea Război Mondial: Japonia invadează Alaska. Campania din Insulele Aleutine

Deși Buckner și locotenentul general John L. DeWitt, responsabil al Comandamentului Apărării Occidentale, au susținut invadarea Japoniei folosind Aleutienii, scopul real al acestora era pur psihologic: alungarea japonezilor care ocupau pământul american, chiar dacă acel pământ a fost la fel de pustiu ca Kiska și Attu.

După înfrângerea dezastruoasă a lui Yamamoto la Midway la începutul lunii iunie 1942, atenția s-a îndreptat asupra Aleutinilor.

Șefii de Stat Major Comuni (JCS) au fost deranjați de rapoartele despre navele de război japoneze care operau între Insulele Pribilof.

Principala lor preocupare a fost o invazie în Alaska însăși. Drept urmare, șefii comuni au recomandat ca Theobald și DeWitt să înceapă să planifice un asalt amfibiu împotriva Kiska și Attu.

Până la jumătatea lunii septembrie 1942, bombardierele B-24 Liberator au fost lansate de pe noul aerodrom de la Adak pentru a ataca Kiska. Aceste atacuri aeriene repetate i-au convins pe japonezi că americanii plănuiau să recupereze insulele.

Transporturile trupelor au început să ducă întăriri la cele două baze. Știau că, odată cu apariția iernii, americanii nu vor putea iniția o invazie la scară mare până în primăvara următoare. Vremea aleutină imposibilă a jucat, din nou, un rol în strategie. Și înainte ca bătălia să se termine, ar fi fost un factor decisiv pentru toți cei implicați în operațiune.

Pagini: 1 2 3 4 5 6

Registration

Aici iti poti reseta parola