Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Un episod uitat din Al Doilea Război Mondial: Japonia invadează Alaska. Campania din Insulele Aleutine
Articole online

Un episod uitat din Al Doilea Război Mondial: Japonia invadează Alaska. Campania din Insulele Aleutine

La 11 ianuarie 1943, trupele americane au mărșăluit pe uscat pe insula Amchitka, la doar 50 de mile de Kiska. Deși nu erau staționate trupe inamice pe Amchitka, soldații au luptat cu elementele dure.

O salcie, un cuvânt aleutian pentru violență violentă, a lovit chiar în prima noapte.

Vânturile au distrus numeroase nave de debarcare și au făcut ca o navă de transport să se scufunde. De parcă nu ar fi fost de ajuns, un viscol a început a doua zi și a durat două săptămâni. Vânturile sale urlătoare, grămezile de zăpadă masive și lapovița mușcătoare au lovit forța invadatoare.

La sfârșitul lunii ianuarie, amiralul Thomas C. Kinkaid a prezentat un plan pentru a invada Kiska, care a fost aprobat rapid de amiralul Nimitz și generalul DeWitt.

DeWitt a dorit să folosească Divizia 35 infanterie ca trupe de asalt comandate de generalul Charles H. Corlett și Brig. Gen. Eugene M. Landrum, comandantul diviziei asistente.

DeWitt s-a simțit confortabil cu unitatea, deoarece atât Corlett, cât și Landrum serviseră deja în Aleutini, un plus imens pe care DeWitt l-a simțit.

Cu toate acestea, Departamentul de Război a ignorat sfaturile lui DeWitt și a apelat la Divizia a 7-a de infanterie, comandată de generalul Albert E. Brown.

Deși extrem de antrenată și motivată, unitatea făcea manevre în deșertul din California și a fost trimisă în Africa de Nord pentru a lupta împotriva Afrika Korps, a mareșalului Erwin Rommel.

Althoug, DeWitt și Buckner au argumentat că nu era pregătită pentru lupte în regiunile arctice, dar nu au fost ascultați. Decizia Departamentului de Război a fost definitivă.

Pentru a se pregăti pentru asaltul amfibiu, Buckner, Nimitz și Kinkaid au trimis persoane care aveau cunoștințe în acest domeniu – oameni precum generalul de marină al SUA, generalul Holland M. „Howlin’ Mad” Smith și colonelul armatei William O. Eareckson. Viceamiralul Francis W. „Skinny” Rockwell avea comanda operațiunii Kiska.

Pagini: 1 2 3 4 5 6

Registration

Aici iti poti reseta parola