Divorțul a fost recunoscut de Iran după mai mulți ani, dar în cele din urmă s-a obținut divorțul oficial în Iran, la 17 noiembrie 1948, regina Fawzia recuperându-și și titlul de prințesă a Egiptului.
O condiție majoră a divorțului a fost ca fiica ei să rămână în Iran.
Fratele reginei Fawzia, regele Farouk, a divorțat de prima sa soție, regina Farida, în aceeași săptămână.
În anunțul oficial al divorțului, s-a afirmat „climatul persan a pus în pericol starea de sănătate a împărătesei Fawzia, și că, prin urmare, a fost de acord ca sora regelui egiptean să divorțeze”.
Într-o altă declarație oficială, Șahul a declarat că desfacerea căsătoriei „nu poate afecta în niciun fel relațiile existente de prietenie dintre Egipt și Iran”.
La 28 martie 1949, la Cairo, Prințesa Fawzia s-a căsătorit cu colonelul Ismail Shirin, care era fiul cel mare al lui Husain Shirin Bei și a soției acestuia, Prințesa Amina Bihruz Khanum Effendi.
El era absolvent a Trinity College, Cambridge și fusese ministru egiptean de război și al marinei. Cuplul a avut doi copii, o fiică și un fiu.
Moartea prințesei Fawzia a fost greșit anunțată în ianuarie 2005. Jurnaliștii au confundat-o cu nepoata ei, prințesa Fawzia Farouk, una dintre cele trei fiice ale regelui Farouk.
A decedat la 2 iulie 2013, în Alexandria, Egipt.

- O lecție de diplomație uitată: audiența lui Vasile Alecsandri la Lordul Malmesbury, șeful diplomației britanice
- Sinodul Ecumenic de la Niceea Medalion aniversar la împlinirea a 1700 de ani (325-2025)
- Închipuit urmaș al lui Genghis-Han, admirat de Hitler „Baronul sângeros”, dușmanul feroce al statului bolșevic întemeiat de Lenin