Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Povestea băiatului care s-a născut cu coadă. Câte cazuri similare au fost descoperite în întreaga lume
Articole online

Povestea băiatului care s-a născut cu coadă. Câte cazuri similare au fost descoperite în întreaga lume

Băiatul cu coadă născut în 2019

Ceea ce poate nu se cunoaște este faptul că toți embrionii dezvoltă cozi prenatale în timpul în care se află în uter, dispărând atunci când embrionul are opt săptămâni. În cazuri extrem de rare, copilul se poate naște și cu o coadă.

În septembrie 2019, după multe ore de chin, o tânără a născut un băiețel sănătos. Totul a fost în regulă până când medicii au observat un lucru pe care nu îl mai văzuseră până atunci, o coadă. După ce a stat în spital timp de zece zile, bebelușul a fost trimis la secția de chirurgie pediatrică. Mama nu avea antecedente de boală, expunere la radiații sau consum de droguri și nimeni din familia ei nu a avut parte de anomalii congenitale care să explice prezența unei cozi.

O scanare RMN nu a arătat vreun os sau cartilaj și nici nu a prezentat vreo deformare a coloanei vertebrale, sugerând că aceasta era o adevărată coadă umană, un organ complet separat care a continuat să se dezvolte în uter. În acel moment, medicii au efectuat o intervenție chirurgicală pentru a o îndepărta, iar spre norocul bebelușului, acest lucru a avut succes.

Coada umană este cunoscut și sub numele de coadă vestigială, ceea ce înseamnă că este o rămășiță dintr-o perioadă în care strămoșii noștri le-au avut. Acest lucru a interesat oamenii de știință încă din anii 1880, motivația din spatele apariției unei astfel de cozi se datorează unei regresii incomplete.

Numărul necunoscut al celor care se nasc cu coadă

Cea mai lungă coadă umană raportată a măsurat 18 cm lungime și a aparținut unui băiat indian de 17 ani care, de-a lungul vieții sale, a ascuns-o de alții din cauza rușinii pe care i-o aducea. A intrat în atenția medicilor doar atunci când a mers la o clinică plângându-se de disconfortul pe care îl resimțea atunci când își desfășura activitățile zilnice. În final, medicii au reușit să-i îndepărteze coada, băiatul nemaiavând probleme.

Chiar dacă s-a suspectat că această coadă provine dintr-un defect din timpul dezvoltării embrionare, coada nu cauzează probleme nou-născuților. Deși este posibil să nu cunoaștem vreodată adevăratul număr de oameni care s-au născut cu coadă, aceasta nu trebuie considerată un blestem.

Registration

Aici iti poti reseta parola