Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Schelete cu mâini și picioare lipsă, descoperite sub casa liderului nazist Hermann Göring în Polonia
Articole online

Schelete cu mâini și picioare lipsă, descoperite sub casa liderului nazist Hermann Göring în Polonia

Polonia, schelete

Sub complexul întins Bârlogul Lupului au fost îngropate mai multe schelete, care provin de la trei adulți, un adolescent și un bebeluș – dar detaliile morții lor macabre sunt încă neclare.

Descoperire tragică făcută în Polonia

Nu este niciun secret faptul că Hermann Göring, cel mai înalt oficial nazist judecat la Nuremberg, a comis unele dintre cele mai josnice crime din istoria omenirii. Cu toate acestea, se pare că întreaga amploare a acestor crime nu a fost încă conștientizată, probabil, deoarece o echipă de arheologi germani și polonezi a descoperit recent schelete fără mâini și picioare îngropate sub casa lui Göring.

Casa lui Göring din nord-estul Poloniei a făcut parte din cartierul general al lui Adolf Hitler pe Frontul de Est în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cunoscut drept „bârlogul lupului”, se credea că acest complex a fost cercetat amănunțit în anii postbelici. Evident, căutarea nu a fost atât de amănunțită pe cât ar fi putut fi.

În timp ce căutau potențiale materiale de construcție, echipa de excavatoriști a dezgropat rămășițele scheletice a trei adulți, un adolescent și un nou-născut. Nu a fost găsită nicio haină sau bijuterie lângă ei, ceea ce înseamnă că au fost probabil îngropați goi, iar faptul că fiecăruia dintre schelete îi lipseau mâinile și picioarele sugerează că li s-ar fi putut întâmpla ceva cu adevărat îngrozitor.

Polonia, schelete

Acum, procurorii polonezi lansează o anchetă pentru crimă în legătură cu aceste schelete

Deocamdată, există încă multe întrebări fără răspuns cu privire la cadavre. Oktavian Bartoszewski, un cercetător care a lucrat la sit timp de mulți ani, a declarat pentru publicația germană Spiegel: „Cei care au pus țevile ar fi trebuit să descopere rămășițele umane. Am fost complet șocați”.

Cu alte cuvinte, dacă muncitorii care au montat conductele nu au observat cadavrele la momentul respectiv, atunci este probabil că acestea nu se aflau încă acolo.

Poliția poloneză a precizat că nu a găsit nicio dovadă a vreunei crime recente la locul respectiv, ceea ce susține și mai mult teoria conform căreia cadavrele provin probabil din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Desigur, este, de asemenea, posibil ca această crimă să-l fi implicat chiar pe Hermann Göring.

Alte teorii sugerează că este posibil ca trupurile să fi fost victimele unei crime care a avut loc după abandonarea Bârlogului Lupului, deși este prea devreme în investigație pentru a spune cu certitudine.

„Imaginea ne-a șocat”, a declarat Piotrek Banaszkiewicz de la Fundația Latebra, care a fost implicată în descoperire, pentru The Daily Mail. „Inițial, am crezut că sunt oase de animale și nu am fost siguri cu ce avem de-a face până când un craniu delicat a apărut la un moment dat.”

Banaszkiewicz a adăugat că prima dintre rămășițele descoperite era „aranjată nefiresc”, cu coloana vertebrală „foarte curbată” și un „craniu deformat” care sugerează că decedatul a fost afectat de probleme majore de sănătate. Dinții craniului erau, de asemenea, uzați, indicând probabil că au fost bătrâni.

Ancheta pentru a afla cine au fost aceste persoane, cum au murit și dacă Göring a fost implicat este încă în desfășurare, procurorii polonezi menționând că rezultatele lor vor fi publicate în timp util.

Povestea complexului Vizuina Lupului, cartierul general al lui Hitler pe Frontul de Est

În ceea ce privește locul în sine, Bârlogul Lupului a fost un complex întins adânc în pădurile din Kętrzyn, Polonia. A fost construit în 1941 și l-a adăpostit pe Hitler împreună cu 2.000 de omologi naziști. Bârlogul Lupului conținea 50 de buncăre, 70 de barăci, două aerodromuri și o gară, unde au fost găsite și alte artefacte în ultimii ani.

Cu toate acestea, natura izolată a complexului a inspirat, de asemenea, disensiuni în regimul lui Hitler, liderul nazist devenind din ce în ce mai detașat de războiul în desfășurare pe parcursul celor 850 de zile petrecute în Bârlogul Lupului.

Aici, în iulie 1944, colonelul nazist Claus von Stauffenberg și alții au încercat să îl asasineze pe Hitler, dar nu au reușit.

După sinuciderea lui Hitler și capitularea ulterioară a Germaniei naziste în mai 1945, Adăpostul Lupului a fost rapid abandonat și neglijat, în timp ce restul Europei începea să se reconstruiască. Bârlogul Lupului a fost în curând invadat de vegetație și, pentru o perioadă, a fost folosit ca loc improvizat pentru meciuri de paintball.

Abia în 2017, Inspectoratul Forestier Polonez a achiziționat complexul și a instalat marcaje istorice, panouri informative și ghiduri turistice.

Deși au continuat să fie descoperite artefacte la Bârlogul Lupului, niciunul nu a fost la fel de macabru sau sinistru ca această nouă descoperire.

Registration

Aici iti poti reseta parola