Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Piloții kamikaze și încercarea eșuată a Japoniei de a schimba cursul războiului din Pacific
Articole online

Piloții kamikaze și încercarea eșuată a Japoniei de a schimba cursul războiului din Pacific

kamikaze

Piloții kamikaze și încercarea eșuată a Japoniei de a schimba cursul războiului din Pacific

Tactica a făcut parte din celebra bătălie din Golful Leyte, cea mai mare bătălie navală din istorie, care a avut loc în Oceanul Pacific, în apropiere de Filipine. Atacurile kamikaze împotriva navelor de război aliate au continuat pe tot parcursul celui de-al Doilea Război Mondial. Piloții kamikaze au prăbușit în mod deliberat avioane special construite direct în navele de război inamice, ceea ce a dus la sinucideri. A fost o politică disperată. Motoharu Okamura, care a comandat o escadrilă kamikaze, a remarcat:

„Cred cu tărie că singura modalitate de a înclina războiul în favoarea noastră este să recurgem la atacuri de tip crash-dive cu avioanele noastre. Nu există altă cale. Dați-mi 300 de avioane și voi schimba cursul războiului”.

În aceste atacuri kamikaze, peste 3.000 de piloți japonezi au fost uciși, iar în rândul personalului american, australian și britanic s-au înregistrat peste 7.000 de victime. Cu toate acestea, valul războiului nu a fost schimbat. Japonia a pierdut Bătălia din Golful Leyte și, ulterior, războiul. Japonia a fost forțată să accepte o capitulare necondiționată mai puțin de un an mai târziu.

Pe 5 ianuarie 1945, piloții japonezi au primit primul ordin de a deveni kamikaze, ceea ce înseamnă „vânt divin” în japoneză. Blitzul sinucigaș al kamikazilor a dezvăluit disperarea Japoniei în ultimele luni ale celui de-al Doilea Război Mondial. Cei mai mulți dintre piloții de top ai Japoniei erau morți, dar tinerii aveau nevoie de puțină pregătire pentru a lua avioane pline de explozibili și a le prăbuși pe nave. 

Atacurile kamikaze au scufundat 34 de nave și au avariat sute de alte nave în timpul războiului. La Okinawa, au provocat cele mai mari pierderi suferite vreodată de marina americană într-o singură bătălie, ucigând aproape 5.000 de oameni. De obicei, cea mai reușită apărare împotriva atacurilor kamikaze era staționarea distrugătoarelor în jurul navelor de mari dimensiune și direcționarea bateriilor antiaeriene ale distrugătoarelor împotriva kamikazilor pe măsură ce se apropiau de navele mai mari.

atac kamikaze

Registration

Aici iti poti reseta parola