Netflix va cere angajaţilor săi din „zona A” – actori şi tehnicieni aflaţi în contact apropiat cu aceştia – să se vaccineze împotriva noului coronavirus.
Şi alte companii importante, precum Google, au anunţat că angajaţii lor vor trebui să se vaccineze înainte de se întoarce în birouri.
Această politică va începe să fie implementată în sediile americane ale companiei, apoi va fi extinsă şi la nivel global pentru cei 144.000 de angajaţi ai săi.
Netflix a adoptat această măsură după ce noi standarde profesionale au fost agreate recent între sindicatele şi studiourile de la Hollywood, care permit companiilor să impună obligativitatea vaccinării pentru actorii principali şi cei mai importanţi membri ai echipelor lor de filmare.
Zelosul Sean Penn
Totuşi, actorul Sean Penn (foto) doreşte ca această politică să fie extinsă pentru toţi membrii echipelor de producţie, nu doar pentru cei din zona A.
Starul american a declarat recent că nu se va întoarce pe platourile de filmare ale serialului TV Gaslit, produs de NBC Universal, decât atunci când toţi actorii şi toţi membrii echipelor de producţie vor fi vaccinaţi anti-COVID-19.
Compania Netflix a luat această decizie după ce Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a anunţat la începutul acestei săptămâni că măştile sanitare vor trebui să fie din nou purtate în spaţiile închise chiar şi de către persoanele care au fost vaccinate cu schemă completă împotriva noului coronavirus.
Decizia a fost luată după creşterea cazurilor de COVID-19 în Statele Unite din cauza răspândirii variantei Delta a virusului SARS-CoV-2, care este mult mai contagioasă.
Directorul executiv al grupului Google, Sundar Pichai, a anunţat într-un mesaj pe blogul companiei că „oricine va veni să muncească în sediile noastre va trebui să fie vaccinat”.
Modul în care această politică va fi implementată „va varia în funcţie de condiţiile şi regulamentele locale şi nu se va aplica decât atunci când vaccinurile vor fi disponibile pe scară largă în zonele voastre”, a adăugat el, potrivit Agerpres.
În plus, Google a amânat redeschiderea completă a sediilor sale la nivel global de la 1 septembrie până pe 18 octombrie, din cauza creşterii numărului de infectări provocate de varianta Delta.
În anumite circumstanţe speciale, angajaţii pot depune cereri pentru a lucra la domiciliu până la sfârşitul anului 2021.
În iunie, editura Bloomsbury, care a publicat cărţile din seria Harry Potter, a anunţat că angajaţii săi trebuie să se vaccineze împotriva maladiei COVID-19 înainte de a reveni la locurile lor de muncă.
În Statele Unite, banca JP Morgan a precizat tot în luna iunie că îşi va instrui angajaţii pentru a-şi ataşa statutul de vaccinare pe un portal online intern şi că doar angajaţii vaccinaţi cu schemă completă vor avea dreptul să renunţe la măştile sanitare la locurile lor de muncă.