Mormântul comun al mercenarilor din Războiul de Independență și o monedă de aur rară au fost dezgropate în New Jersey
Locul de înmormântare a fost descoperit pe 26 iunie, când un arheolog amator voluntar a descoperit un femur uman în timpul săpăturilor unui șanț defensiv la Fort Mercer, care face parte din Red Bank Battlefield Park din Gloucester County, în sudul statului New Jersey.
„Unul dintre voluntarii noștri care săpa a spus: „Cred că am găsit un os”, a declarat Jennifer Janofsky, profesor de științe umaniste și sociale și istoric la Universitatea Rowan din New Jersey și director al Red Bank Battlefield Park. „Nu voi uita niciodată acel moment. A fost uluitor. A fost copleșitor. A fost trist”.
În total, cercetătorii au dezgropat rămășițele scheletice a aproximativ 13 soldați hessieni, care erau soldați germani angajați să servească în armata britanică.
Pe lângă rămășițele umane, cercetătorii au mai găsit cinci gloanțe de muschetă, nasturi de staniol și alamă, alice de plumb, o cataramă de genunchi de la o uniformă care conținea pete de sânge uman și moneda de aur, echivalentul plății unui soldat pentru o lună de muncă, potrivit comunicatului.
Cercetătorii de la Universitatea Rowan din apropiere și oficialii din comitatul Gloucester și-au prezentat descoperirile în cadrul unei conferințe de presă marți (2 august) și au declarat că sunt de părere că ar putea exista mai multe rămășițe la locul respectiv.
Bătălia de la Red Bank a servit ca o încercare a britanicilor și a hessienilor de a cuceri Fort Mercer, un fort american situat pe malul râului Delaware. În cele din urmă, aceștia au eșuat, iar aproximativ 377 de soldați hessiani au fost uciși sau răniți în timpul luptei, în timp ce americanii au pierdut doar 14 soldați, potrivit unei alte declarații, care a considerat bătălia „cea mai gravă înfrângere pe care au suferit-o [hessienii] în timpul Războiului de Independență„.
În prezent, toate rămășițele umane se află la Unitatea de Medicină Legală a Poliției de Stat din New Jersey și vor fi supuse unei extrageri de ADN, astfel încât antropologii să poată afla mai multe despre soldați.
„Sperăm că, în cele din urmă, poate, vom putea găsi unii dintre acești indivizi”, a declarat Janofsky într-un comunicat. „Dacă le putem extrage poveștile și dacă le putem spune poveștile, asta ne permite să punem un nume pe o față. Iar acesta, pentru mine, este un moment foarte puternic în istoria publică.”