Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Explozia submarinului atomic sovietic contaminează radioctiv Extremul Orient al Rusiei
Articole online

Explozia submarinului atomic sovietic contaminează radioctiv Extremul Orient al Rusiei

În 1985, un submarin sovietic supus unei proceduri delicate de realimentare a avut un accident ciudat care a ucis zece marinari care-l deserveau.

O ploaie atomică a căzut pe o suprafață cu lățime de 650 de metri și în lungime de 3,5 kilometri. Norul nuclar a călătorit apoi până pe Peninsula Dunay.

Locul accidentului a fost puternic contaminat radioactiv. Radiația cu raze gamma nu a fost deosebit de mare. Cu toate acestea, explozia a eliberat multe particule care declanșează cancerul. Patruzeci și nouă de membri ai echipei de curățenie au prezentat simptome ale bolii, zece dintre ei prezentând simptome acute.

Regiunea Chazhma pare contaminată până în ziua de azi cu radiații și nu se știe cât de mult este rezultatul incidentului K-431 și cât de mult rezultatul multor submarine cu energie nucleară care au fost blocate și uitate în zonă.

Zece submarine sovietice au avut parte de ccidente nucleare.

În schimb, flota submarină atomică a SUA a suferit zero accidente nucleare – nu numai în timpul Războiului Rece, ci până în zilele noastre. Deoarece tensiunile dintre cele două capitale încep să atingă nivelurile Războiului Rece, accidentele precum incidentul K-431 sunt amintiri importante că evenimentele pot să se întâmple din nou.

 

Sursa: nationalinterest.org

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola