Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Inel impresionant, vechi de 1.000 de ani, descoperit într-un fort distrus din Scoția
Articole online

Inel impresionant, vechi de 1.000 de ani, descoperit într-un fort distrus din Scoția

descoperire, picți

În timpul unei săpături arheologice la fostul sit al unui fort al picților, un voluntar a făcut o descoperire unică al unui inel din metal cu o piesă centrală roșie.

Un voluntar din Scoția a făcut această descoperire unică

Inelul este vechi de 1 000 de ani, cu o piesă centrală roșie descoperit la un fort care a aparținut cândva picților, cunoscuți și sub numele de „poporul pictat” din cauza afinității lor pentru tatuaje.

John Ralph, inginer și absolvent al Universității Aberdeen din Scoția, s-a alăturat unei săpături arheologice în curs.

În ultima zi a evenimentului, Ralph a găsit bijuteria „remarcabilă”, care are „forma unui zmeu”, îngropată în rămășițele unei case care făcea parte din Burghead Fort, potrivit Live Science.

descoperire, picți

Acest sit istoric este situat pe un promontoriu, o bucată de pământ care iese în apă

În prezent, zona face parte din orașul Burghead, care a fost construit în anii 1800 și a distrus și acoperit o mare parte din vestigiile arheologice ale fortului, potrivit unui comunicat al Universității din Aberdeen.

Picții au fost primii locuitori ai Scoției cunoscuți pentru faptul că își tatuau corpul și luptau împotriva dominației romane.

Ei au fost descriși pentru prima dată de istoricii romani (cuvântul latin pentru „vopsea” este „picti”), iar cultura lor, susținută de popoare tribale organizate în confederații libere, a durat din secolul al IV-lea până în secolul al IX-lea.

descoperire, picți

Cu excepția unor misterioase simboluri sculptate, picții nu au lăsat o limbă scrisă

În cazul inelului metalic nou descoperit, arheologii au observat că acesta are în centru o bucată de granat sau de sticlă roșie.

„Sunt foarte puține inele pictice care au fost descoperite vreodată, iar cele despre care știm provin de obicei din tezaure, care au fost plasate în pământ în mod deliberat pentru a fi păstrate în siguranță într-un fel sau altul”, a declarat Gordon Noble, profesor de arheologie la Universitatea din Aberdeen. „Cu siguranță nu ne așteptam să găsim așa ceva zăcând pe podeaua a ceea ce a fost cândva o casă”.

Noble a adăugat că echipa a găsit „alte dovezi ale prelucrării metalelor” la fața locului, precum și mai multe clădiri. „Acest indicator suplimentar al producției de metal de rang înalt se adaugă la dovezile tot mai numeroase că Burghead a fost un sediu de putere cu adevărat semnificativ în perioada picților”, a spus el.

Registration

Aici iti poti reseta parola