Așa că revista Realitatea Ilustrată îi dedica prima pagină din 6 iulie 1933 și, sub titlul „De dincolo de mormânt Jean Bart dictează un articol”, un material pe care îl redăm în continuare:
Fenomenele pe care le prezintă acest medium, au fost studiate recent de câţiva medici bucuresteni.
Cele mai multe din previziunile lui s’au adeverit şi numeroase diagnoze medicale pe care le-a pus în prezenţa medicilor, au corespuns în aşa fel încât după medicaţia şi tratamentul urmat, bolnavii s’au însănătoşit.
Simplă coindidenţă, sau cu adevărat devinaţie?
Iosef Schmidt s’a născut la 8 August 1914 la Mihăileni, jud. Dorohoi, fiu al unui inginer mecanic. Şi-a făcut studiile în Austria, luându-şi în 1913 diploma de’ învăţător al şcoalelor civile austriace.
Dupa ce-a făcut răsboiul, cu gradul de locotenent, a fost definitivat — după realipirea Bucovinei, — ca învăţător al unei scoale primare din Cernăuţi. până în anul 1930, Iosef Schmidt n’a suferit de absolut nici o turburare nervoasă.
Inconștient șase luni
În Aprilie al acelui an însă, s’a îmbolnăvit de eucardită reumatică şi a fost internat în spitalul Central din Cernăuţi, de sub conducerea doctorului Piticariu.
La 26 Iunie 1930, viitorul profet a căzut în encefalită letargică, boală care l-a ţinut în inconştienţă timp de şase luni de zile, în care vreme a fost hrănit artificial.
Dela această dată, ca urmare a boalei de care suferia Iosef Schmidt a început să prezinte fenomene magnetice, ce nu pot fi explicate nici de savanţii cari se ocupă de spiritism şi telepatie.