Evenimentul Istoric > Articole online > Ce chirie plătea Carol al II-lea pentru vila de lângă Paris unde fugise cu Duduia
Articole online

Ce chirie plătea Carol al II-lea pentru vila de lângă Paris unde fugise cu Duduia

Despre prințul Carol care abia renunțase la tron, scria:

Îi place autoturismul și zborul, dar în afară de aceste două sporturi costisitoare socot că dânsul ar putea trăi fericit cu 12 mii dolari pe an, în America.

Toate reginele sunt nefericite

Întrucât mă privește pe mine și , desigur mă vor crede toate femeile, declar că mai bucuros aș fi femeia iubită a unui om sărac, într-o casă mică, a noastră, cu perdele albe curate, cu o mică grădină în jurul ei, în tovărășia copilașilor și a cățeilor, care să se joace, iarna în preajma focului, decât să fiu o regină nefericită – și numai Dumnezeu știe că toate reginele sunt nefericite.

Voi încerca acum să zugrăvesc, în cuvinte, casa noastră „plină de păcate” și o zi oarecare din viața noastră „destrăbălată”.

265 dolari pe lună

Prințul Carol plătește chirie 800 mii de franci pe an pentru vila sa din Neuilly.

Cred că aceasta reprezintă cam 265 dolari pe lună, în banii voștri americani.

Este o casă simplă și era parțial mobilată, când am ocupat-o.

Am mai adus și noi câteva lucruri personale – cărți, tablouri, tapițerii, bibelouri, lucruri salvate din prăbușirea casei mele de mai înainte, inclusiv un pian mare.

Fotografiile preferate

Am brodat un șal, cu motive românești, pe care l-am întins pe pian și pe care așez fotografiile, pe care le prefer Carol, copilașul său Mihai, Regina Maria, fratele său Nicolae, surorile sale și tatăl său mort, Regele Ferdinand.

Mai am atârnate niște colivii de păsări în fața ferestrelor odăii de culcare, de unde o pereche de canari ne înveselesc cu cântecul lor, și o draperie simplă încrețită.

Registration

Aici iti poti reseta parola