Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Arheologii egipteni au descoperit un templu greco-roman, dedicat lui Zeus, în nordul Peninsulei Sinai
Istoria universală

Arheologii egipteni au descoperit un templu greco-roman, dedicat lui Zeus, în nordul Peninsulei Sinai

Egiptul a anunţat descoperirea rămăşiţelor unui templu greco-roman în nordul Peninsulei Sinai

Ministerul egiptean al Turismului şi Antichităţilor a anunţat într-un comunicat că o misiune arheologică egipteană a dezgropat rămăşiţele unui templu dedicat lui Zeus în situl Tell el-Farama din nordul Peninsulei Sinai.

Mustafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt, a declarat că templul a fost găsit după ce în urma lucrărilor de excavare au fost identificate rămăşiţele unei porţi uriaşe.

Poarta era formată din două coloane de granit roz, fiecare de aproximativ 8 metri înălţime şi 1 metru grosime, şi avea un buiandrug de granit, a adăugat Waziri.

Directorul departamentului pentru antichităţi egiptene din cadrul Consiliului Suprem al Antichităţilor, Ayman Ashmawy, a declarat că templul a fost construit din cărămizi de pământ pe o platformă ridicată.

Perioada greco-romană din Egipt (332 î.e.n. – 395 e.n.) marchează sfârşitul stăpânirii persane.

În urmă cu câțiva ani a fost descoperit un alt templu greco-roman, într-un loc numit Al-Salam, în imediata apropiere a Oazei Siwa

Descoperire semnificativă făcută în Deșertul de Vest al Egiptului. Aici, arheologii au dat peste rămășițele unui templu greco-roman rar, care include părți ale fundației sale, intrarea principală și curtea din față. Săpăturile au scos deja la suprafață mai multe monede, obiecte de ceramică și sculpturi unicat.

“Ceea ce este uimitor este că nu auziți în fiecare zi de noi temple găsite în Egipt. Această descoperire face mai multă lumină asupra istoriei lui Siwa Oasis. În timp ce Egiptul a intrat sub dominația elenistică și apoi romană, arhitectura și credințele vechiului Egipt au rămas foarte vii, iar influențele tradiționale și cele noi pot fi văzute în clădirile acelor vremuri – inclusiv în templul din Al-Salam”, declara arheologul Elaina Zachos.

Oasisul Siwa este una dintre cele mai izolate așezări egiptene. Se află între depresiunea Qattara și Marea Sand a Egiptului, la aproximativ 560 km vest de Cairo. Cronologia istorică a oazei nu este atât de clară, dar se crede că oamenii au locuit acolo de cel puțin 10.000 de ani.

Acest nou templu descoperit are o vechime de aproximativ 2.000 de ani, și cel mai probabil a fost folosit ca loc de comerț, de socializare, dar și pentru organizarea de evenimente religioase. Din păcate, foarte puține ruine ale acestei perioade s-au conservat, ceea ce face ca descoperirea să fie cu atât mai interesantă.

Descoperirea le-ar putea oferi experților mai multe indicii cu privire la activitățile din Siwa Oasis în acea perioadă, precum și despre modul în care conducătorii străini s-au integrat în aceste locuri aspre, sau numărul de oameni care locuiau aici.

Registration

Aici iti poti reseta parola