16 octombrie 1946: Criminali de război naziști executați
Cu două săptămâni mai devreme, cei 10 au fost găsiți vinovați de către Tribunalul Internațional pentru Crime de Război și condamnați la moarte împreună cu alți doi oficiali naziști. Printre cei condamnați la moarte prin spânzurare se numără Joachim von Ribbentrop, ministrul nazist al afacerilor externe, Hermann Göring, fondatorul Gestapo și șeful forțelor aeriene germane, Wilhelm Frick, ministrul de interne și Alfred Rosenberg, șeful Ministerului Reichului pentru teritoriile estice ocupate.
Alții, printre care Rudolf Hess, fostul adjunct al lui Adolf Hitler, au fost condamnați la pedepse cu închisoarea cuprinse între 10 ani și închisoare pe viață. Alți trei au fost achitați.
Procesul, care a durat aproape 10 luni, a fost condus de un tribunal internațional format din reprezentanți ai Statelor Unite, URSS, Franței și Marii Britanii. A fost primul proces de acest fel din istorie, iar acuzațiile aduse inculpaților au fost de la crime împotriva păcii, la crime de război și crime împotriva umanității.
La 16 octombrie, 10 dintre arhitecții politicii naziste au fost spânzurați unul câte unul. Hermann Göring, care, la pronunțarea sentinței, a fost numit „principalul agresor de război și creatorul programului opresiv împotriva evreilor”, a murit prin sinucidere prin otrăvire în ajunul execuției sale programate. Liderul Partidului Nazist, Martin Bormann, a fost condamnat la moarte în absență; se știe acum că a murit la Berlin la sfârșitul războiului.