Mama sa, fiind bolnavă, a fost sfătuită de colegele sale din fabrică să se adreseze țigăncii fiindcă aceasta știe să „descânte orice boală”.
Țiganca a acceptat să dea consultația, dar a cerut drept onorariu două cămăși de damă, două rochii, doi metri de tifon, un prosop și o față de pernă.
Constatând după un timp că descântele țigăncii n-au niciun efect, fata i-a cerut restituirea obiectelor, lucru pe care Alexandrina Vasile l-a refuzat.
Presupusa vrăjitoare stăruind în refuz, fata a reclamat cazul Parchetului, care, după cercetările polițienești în cauză, a dat rechizitoriu de trimitere în judecată penală contra Alexandrinei Vasile pentru escrocherie.
Alte reclamante
Cu prilejul cercetărilor s-a aflat că țiganca n-a înșelat numai pe reclamantă, ci și pe altă lucrătoare din Țesătoria Mecanică Dâmbovița și anume:
Florica Iliuță din str. Cațavei 20 în etate de 21 de ani, care i-a dat două rochii de ștofă, două combinezoane, un cearșaf și o față de masă;
Maria Surugie de 25 ani din str. Serg. Rotaru 19, care a fost înșelată, la rândul său, cu o rochie de mătase, un furou de mătase și 3.600 lei;
Cea de-a treia victimă, Maria Mițu de 27 de ani din str. Maior Porumbaru 60 a plătit naivitatea sa cu o rochiță de mătase, o cămașă, trei metri de tifon, un batic de voal, un sfert de kg de lână și 40 mii lei.
Maria Diculescu declară că ar fi declarat mai mult, dar Alexandrina Vasile o amenință că are să damblagească și că o să facă așa ca să-i sară casa în aer.
Iar alta din păcălite, Maria Nuțu arată la fel, că era terorizată de vrăjitoarea escroacă, aceasta spunându-i mereu că „lucrează cu nouă draci și îi va trimite asupra sa”.
Toate aceste fapte relatate mai sus s-au petrecut pe la începutul lunii aprilie anul în care trăim.
Articol preluat din Gazeta Municipală apărută pe 2 iunie 1946