Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Vrăjitoarea din Dudești-Radorin lucra cu nouă draci
Articole online

Vrăjitoarea din Dudești-Radorin lucra cu nouă draci

Maria Duculescu, în etate de 18 ani, lucrătoare la Țesătoria Mecanică Dâmbovița, domiciliată în strada Popa Ștefan din cartierul Ferentari-Bachus, București, s-a plâns Parchetului că a fost escrocată de țiganca Alexandrina Vasile din strada Cațavei 8 (cartierul Dudești-Radorin) în următoarele condițiuni:

Mama sa, fiind bolnavă, a fost sfătuită de colegele sale din fabrică să se adreseze țigăncii fiindcă aceasta știe să „descânte orice boală”.

Țiganca a acceptat să dea consultația, dar a cerut drept onorariu două cămăși de damă, două rochii, doi metri de tifon, un prosop și o față de pernă.

Constatând după un timp că descântele țigăncii n-au niciun efect, fata i-a cerut restituirea obiectelor, lucru pe care Alexandrina Vasile l-a refuzat.

Presupusa vrăjitoare stăruind în refuz, fata a reclamat cazul Parchetului, care, după cercetările polițienești în cauză, a dat rechizitoriu de trimitere în judecată penală contra Alexandrinei Vasile pentru escrocherie.

Alte reclamante

Cu prilejul cercetărilor s-a aflat că țiganca n-a înșelat numai pe reclamantă, ci și pe altă lucrătoare din Țesătoria Mecanică Dâmbovița și anume:

Florica Iliuță din str. Cațavei 20 în etate de 21 de ani, care i-a dat două rochii de ștofă, două combinezoane, un cearșaf și o față de masă;

Maria Surugie de 25 ani din str. Serg. Rotaru 19, care a fost înșelată, la rândul său, cu o rochie de mătase, un furou de mătase și 3.600 lei;

Cea de-a treia victimă, Maria Mițu de 27 de ani din str. Maior Porumbaru 60 a plătit naivitatea sa cu o rochiță de mătase, o cămașă, trei metri de tifon, un batic de voal, un sfert de kg de lână și 40 mii lei.

Maria Diculescu declară că ar fi declarat mai mult, dar Alexandrina Vasile o amenință că are să damblagească și că o să facă așa ca să-i sară casa în aer.

Iar alta din păcălite, Maria Nuțu arată la fel, că era terorizată de vrăjitoarea escroacă, aceasta spunându-i mereu că „lucrează cu nouă draci și îi va trimite asupra sa”.

Toate aceste fapte relatate mai sus s-au petrecut pe la începutul lunii aprilie anul în care trăim.

 

Articol preluat din Gazeta Municipală apărută pe 2 iunie 1946

Registration

Aici iti poti reseta parola