Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un general australian crede că Ucraina are nevoie de propriul „Proiect Manhattan” pentru a câștiga războiul
Articole online

Un general australian crede că Ucraina are nevoie de propriul „Proiect Manhattan” pentru a câștiga războiul

tancuri

Un general australian crede că Ucraina are nevoie de propriul „Proiect Manhattan” pentru a câștiga războiul

Săptămâna trecută, Washington Post a relatat că vastele câmpuri minate rusești au slăbit strategia de contraofensivă a Ucrainei, forțând trupele să abandoneze tancurile și vehiculele de luptă de infanterie furnizate de guvernele occidentale și să avanseze pe jos. Acest lucru a făcut ca trupele să se deplaseze într-un ritm mai lent, ucigând trupele și moralul în acest proces, după cum relatează Insider

„Nu mai poți face nimic doar cu un tanc cu ceva blindaj, deoarece câmpul de mine este prea adânc și, mai devreme sau mai târziu, se va opri, iar apoi va fi distrus de focul concentrat”, a declarat comandantul suprem al Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi, pentru The Post.

Mick Ryan, un general-maior în retragere din armata australiană și membru al Institutului Lowy, a declarat pentru Times că tehnologia de deminare în războiul militar nu este atât de avansată precum cea de care are nevoie Ucraina pentru a trece de apărarea Rusiei.

Ucraina folosește sistemele M58 Mine Clearing Line Charge (MICLIC) furnizate de SUA, care, potrivit lui Zalujnîi, „sunt, de asemenea, distruse”, conform Post.

Soluția propusă de generalul australian

Ryan a sugerat ca țara să se ocupe ea însăși de această cauză și să creeze armament mai avansat care să o ajute în demersul său de a recuceri terenurile ocupate de forțele rusești:

„Ucraina are nevoie de un Proiect Manhattan pentru deminare”, a declarat Ryan pentru Times, referindu-se la proiectul american de construire a primei bombe atomice din lume în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Dincolo de câmpurile minate, ofensiva de două luni pentru a recuceri teritoriile revendicate de Rusia a devenit o provocare semnificativă pentru trupele ucrainene care se confruntă cu apărarea puternic fortificată a adversarilor lor. Rapoartele spun că Ucraina și-a schimbat accentul pe bombardamentele de artilerie în loc să împingă linia de apărare.

George Barros, șeful echipei de informații geospațiale și analist pentru Rusia la Institutul pentru Studiul Războiului, a declarat pentru Chris Panella de la Insider că Rusia și-a consolidat liniile de apărare. În același timp, trupele ucrainene așteptau arme din partea Occidentului.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a răspuns imediat solicitării Insider pentru comentarii.

Registration

Aici iti poti reseta parola