Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia declanșează un atac major cu drone în timp ce Kievul se pregătește de sărbătoare
Articole online

Rusia declanșează un atac major cu drone în timp ce Kievul se pregătește de sărbătoare

război

Rusia declanșează un atac major cu drone în timp ce Kievul se pregătește de sărbătoare

Oficialii ucraineni numesc raidul asupra Kievului cel mai mare atac cu drone asupra orașului de la începutul războiului.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 52 din cele 54 de drone lansate de Rusia, numindu-l un atac record cu dronele „kamikaze” de fabricație iraniană. Nu a fost imediat clar câte dintre drone au fost distruse deasupra Kievului.

Forțele aeriene au declarat pe Telegram că Rusia a vizat instalații militare și de infrastructură critică din regiunile centrale ale Ucrainei, și în special regiunea Kiev.

Serhiy Popko, șeful administrației militare de la Kiev, a declarat anterior că informațiile preliminare au indicat că raidul aerian a fost cel mai mare atac cu drone de la începutul invaziei Rusiei în februarie 2022.

El a adăugat că Rusia a folosit dronele Shahed de fabricație iraniană în atac. Reuters nu a reușit să verifice independent aceste informații.

„Astăzi, inamicul a decis să „felicite” locuitorii Kievului de Ziua Kievului cu ajutorul UAV-urilor (vehicule aeriene fără pilot) lor mortale”, a declarat Popko pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Atacul a fost efectuat în mai multe valuri, iar alerta aeriană a durat mai mult de cinci ore”.

Președintele Volodimir Zelenski a îndemnat Iranul la începutul acestei săptămâni să reconsidere furnizarea de drone mortale către Rusia pentru a opri alunecarea lor în „partea întunecată a istoriei”. Dar sâmbătă, Iranul a declarat că aceste comentarii au fost de fapt menite să atragă mai multe arme și ajutor financiar din partea Occidentului.

Omul Kremlinului la Londra, Andrei Kelin a vorbit duminică dimineață cu Laura Kuenssberg de la BBC despre războiul din Ucraina

El a spus că Evgheni Prigojin este un „om liber” care „comentează ceea ce se întâmplă în Bahmut și cum a decurs bătălia”.

„Nu cred că greșește foarte mult, pentru că amenințarea care exista pentru noi în ajunul operațiunii militare… era într-adevăr pericolul pe care îl prezenta pentru existența statului nostru”, a spus el, în legătură cu Prigojin care a afirmat că existența Rusiei este amenințată.

Kuenssberg îl contestă pe acesta, spunând că nu este adevărat. Kelin îi răspunde cu informații despre mărimea armatei ucrainene.

Kelin continuă spunând că nu este de acord cu Prigozhin că există șansa de a „pierde Rusia”.

Ca răspuns la o întrebare despre faptul că atacul asupra unui spital este justificat, el aduce în discuție incidentele aparente din Luhansk și Donețk și susține că nu a existat nicio mențiune despre acestea în presa britanică.

Registration

Aici iti poti reseta parola