Mănăstirea de călugărițe
Arheologul Jason Monaghan a declarat că trupele naziste au plasat buncărul chiar în interiorul unei mănăstiri. Monaghan observase că romanii au construit avanpostul militar spre sfârșitul secolului al IV-lea, echipând fortul cu mecanisme defensive de ultimă generație. Armata britanică a demolat multe dintre aceste construcții în timpul dinastiei Tudor în 1793, înlocuindu-le cu barăci și alte spații pentru militari.
Pe lângă excavarea buncărului nazist, echipa a investigat una dintre singurele zone ale fortului, care rămăsese neatinsă în timpul ocupației germane. S-a crezut că această secțiune conține indicii despre istoria sit-ului după plecarea romanilor. Alte zone de interes includeau o clădire datată încă din perioada victoriană și o structură descrisă ca o ruină pe o hartă din 1739.
„ În jurul anului 1906, clădirile au fost transformate pentru a fi utilizate de familiile militarilor. În acel moment, germanii au decis să refortifice sit-ul în timpul ocupației”, a declarat Monaghan. „ Încă există o multitudine de utilități din secolul al XX-lea. Acest lucru a făcut cercetătorii să se întrebe dacă într-adevăr a fost o mănăstire de călugărițe”.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, germanii au transformat Alderney într-o bază puternic fortificată, cu buncăre, ziduri antitanc și tuneluri. Unul dintre cele două lagăre de concentrare naziste de pe insula evacuată a fost uitat până anul trecut, când cercetările au oferit noi informații despre acest lagăr, dar și despre tratamentul chinuitor la care au fost supuși prizonierii.
Lagărul de muncă mai puțin cunoscut
Cercetările istorice au scos la iveală amintirile unui republican spaniol, Francisco Font, fost deținut într-unul dintre lagărele de muncă. Acesta fusese atârnat pe poarta principală iar pe piept s-a descoperit ca avea scrisă litera F. ”Corpul său a fost atârnat timp de patru zile.”
O altă descoperire a fost un tunel subteran care ducea de la casa comandantului la lagărul de muncă. Cercetătorii nu au putut determina scopul tunelului, însă au descoperit că era folosit frecvent. O ipoteză ar fi fost că femeile erau duse prin acel tunel la un bordel din vilă. Cercetările au estimat cel puțin 700 de morți, cu toate că germanii au susținut că au fost doar 103.