În sarcina lor se reținea vina că la o descindere a Poliției Sociale, operate în ziua de 24 aprilie 1946, orele 19, în casa soției fostului primar general al Capitalei s-au găsit în hol trei mese așezate cap la cap, învelite cu postav verde, cu joc de ruletă mecanică cu bilă și cu toți indivizii inculpați așezați în jur și jucând.
În clipa când și-au făcut apariția polițiștii jocul se terminase și partenerii prefăceau fisele în bani.
Din cercetări s-a constatat că organizatori ai tripoului erau indivizii Marcel Guttman, Isac Gherson și Constantin Iamandi, care angajaseră pe Zigu Nandner pentru manipularea ruletei.
Pentru deranj și eventualele neplăceri, conveniseră cu d-na Margareta intendant general Constantin Florescu să-i plătească suma de 50.000 lei pe fiecare zi.
La interogatoriu, Marcel Guttman a declarat: Cunoștea pe d-na general Florescu din diferite familii unde se organizau jocuri de cărți la care numita lua parte activ.
I s-a propus să organizeze și acasă la ea jocuri de cărți, dar a refuzat fiind funcționar la Cazinoul din Sinaia unde era peste măsură de ocupat.
I-a recomandat însă pe Isac Gherson și pe Constantin Iamandi care, fiind de profesiune crupieri, erau în măsură să pună pe roate la fel de bine tripoul dorit de d-na general Florescu.
Cunoaște de asemenea și pe Vanda Buteică ca fiind o jucătoare pasionată.
Ferdinand Robicek, avocat, declară:
„Am cunoscut pe d-na Florescu cu mulți ani în urmă și știu că joacă la jocuri de noroc.
Am fost invitat de Paști, am văzut că se joacă la ruletă și am luat parte și eu, nu pe mize mari, ci pe mize de 1.000 – 5.000 lei”.
Isac Gherson, care la interogatoriu devine colector al Loteriei de Stat ca și Constantin Iamandi, care nu mai este crupier, ci comerciant, afirmă că erau invitați la o mică petrecere de d-na general Florescu, iar după aceea au organizat un mic joc distractiv pentru a scoate cheltuielile petrecerii și bacșișul servitoarei.
Iar d-na Margareta intendant general Constantin Florescu, născută la Huși, de ani 48, de profesiune pensionară, soție de fost primar general al Capitalei, recunoaște tot ce s-a descoperit la anchetă, inclusiv faptul că primea câte 50.000 lei de fiecare zi în care funcționa tripoul în casa d-sale.
Lista cu corpurile delicte găsite la descindere cuprinde următoarele:
2.000.000 lei, una casetă Fichet, trei postavuri verzi, una ruletă mecanică cu bilă, două rateuri, o cutie plină cu cărți de joc, două susținătoare de fise, zece clame pentru prins postavurile verzi și 1831 fise.
Culmea este că acest inventar nu era al crupierilor, ci împrumutat de la un oarecare Iacon Navon din str. Basarabiei 1, care pentru a se vedea în posesia prețioaselor scule a fost nevoit să ceară Parchetului ordonanță de restituire a acelor obiecte.