Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Topoare preistorice „gigantice” vechi de 300.000 de ani au fost descoperite în Marea Britanie
Articole online

Topoare preistorice „gigantice” vechi de 300.000 de ani au fost descoperite în Marea Britanie

topoare

Topoare preistorice „gigantice” vechi de 300.000 de ani au fost descoperite în Marea Britanie

Descoperirea a fost făcută înainte de dezvoltarea Academiei Maritime din Frindsbury, scoțând la iveală sedimente din Epoca de Gheață păstrate pe un versant deasupra văii Medway. Sedimentele provin dintr-o dolină și un canal fluvial umplut, unde cercetătorii au găsit 800 de artefacte din piatră datate la aproximativ 300.000 de ani în urmă.

Valea Medway în această perioadă ar fi fost un peisaj sălbatic format din dealuri împădurite și văi, locuit de cerbi roșii și cai, precum și de mamifere mai puțin familiare, cum ar fi elefantul și leul, acum dispăruți, cu coada dreaptă. În această perioadă, oamenii de Neanderthal începeau să apară în Marea Britanie preistorică și este posibil să fi împărțit acest peisaj cu alte specii umane timpurii.

Printre colecția de descoperiri se numără două topoare de mână „gigantice” realizate din silex, care, potrivit unui studiu publicat în revista Internet Archaeology, se numără printre cele mai mari unelte de piatră din perioada paleoliticului găsite în Marea Britanie.

Cel mai mare dintre cele două topoare de mână măsoară 29,5 centimetri în lungime

Letty Ingrey, de la Institutul de Arheologie UCL, a declarat:

„Aceste topoare sunt atât de mari încât este greu de imaginat cum ar fi putut fi ținute și folosite cu ușurință. Poate că îndeplineau o funcție mai puțin practică sau mai mult simbolică decât alte unelte, o demonstrație clară de forță și îndemânare”.

Dr. Matt Pope, a declarat:

„Un program de analiză științifică, la care participă specialiști de la UCL și de la alte instituții din Marea Britanie, ne va ajuta acum să înțelegem de ce situl a fost important pentru oamenii din antichitate și cum au ajutat artefactele din piatră, inclusiv topoarele „gigantice”, să se adapteze la provocările mediului din Epoca de Gheață.”

Săpăturile au descoperit, de asemenea, un cimitir roman din secolele I-IV d.Hr., care ar fi putut fi locul de înmormântare pentru o presupusă vilă romană situată la 850 de metri mai la sud. Echipa a găsit rămășițele a 25 de persoane, dintre care 13 au fost incinerate, pe lângă colecții de ceramică și oase de animale. Nouă dintre indivizii îngropați au fost găsiți cu bunuri sau obiecte personale, inclusiv brățări, iar patru dintre ei au fost înmormântați în sicrie de lemn.

Registration

Aici iti poti reseta parola