Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Bio-Cernobîlul pe care sovieticii au reușit să-l ascundă. Nimeni nu știe exact câți oameni au murit
Articole online

Bio-Cernobîlul pe care sovieticii au reușit să-l ascundă. Nimeni nu știe exact câți oameni au murit

Povestea a atras rapid atenția altor ziare occidentale și, în cele din urmă, a guvernului SUA, pentru că dacă fabricile sovietice produceau arme biologice, făceau acest lucru contravenind Convenției privind armele biologice din 1972.

Moscova a negat rapid știrea. Dar, a adăugat că fusese un focar de infecție care ucisese zeci oameni în Sverdlovsk, un oraș închis dedicat complexului militar-industrial sovietic și al patrulea ca mărime din Rusia de astăzi, dar de vină fusese carnea infectată cu antrax.

Antraxul este o infecție cauzată de o bacterie naturală transportată prin spori, care poate fi găsită pe toată planeta și care poate rămâne latentă în sol pentru o perioadă de timp.

Oamenii sunt cel mai frecvent afectați de antrax atunci când pielea cu răni intră în contact atunci când manipulează un animal afectat, în special ovine sau bovine, sau produse de origine animală, cum ar fi pieile sau lâna.

Această formă, cunoscută sub numele de antrax cutanat, lasă răni urâte, dar este fatală doar 20 la sută din cei infectați când este lăsată netratată. Infecțiile cu antrax gastrointestinal mult mai rare pot rezulta din consumul de animale infectate.

Cu toate acestea, cea mai mortală formă de transmitere implică inspirarea sporilor de antrax și are o rată de fatalitate de 85%.

Pentru apariția infecțiilor cu antrax pulmonar, trebuie inhalate concentrații mari de spori, iar sporii nu pot fi prea mari, astfel încât să alunece pe lângă membranele mucoase umane.

Odată ajunse în corpul uman, bacteriile se înmulțesc și în câteva zile încep să producă toxine mortale. Victima poate simți simptome asemănătoare gripei, cum ar fi dureri în gât și dureri musculare, precum și dificultăți de respirație și greață.

Aceste simptome progresează către tuse sângerândă intensă, febră, respirație întreruptă și meningită letală (inflamație a creierului), ducând la umflături întunecate de-a lungul pieptului și gâtului.

Vaccinarea cu antibiotice este eficientă în prevenirea infecției, dar nu este eficientă odată cu instalarea infecției.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola