Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Soldatul coreean care a luptat în Al Doilea Război Mondial pentru trei state diferite
Articole online

Soldatul coreean care a luptat în Al Doilea Război Mondial pentru trei state diferite

Yang Kyoungjong

Soldatul coreean care a luptat în Al Doilea Război Mondial pentru trei state diferite

A treia bătălie de la Khalkhin Gol. Ofensiva tancurilor sovietice BT-7 în 1939

Al Doilea Război Mondial reprezintă o perioadă fascinantă a istoriei și are un volum impresionant de povești incredibile. Una dintre aceste povești implică un soldat de origine coreeană, care a luptat pentru trei țări diferite: Japonia, URSS și Germania Nazistă. Chiar și în momentul capturării sale finale, s-a presupus inițial că acesta era un soldat japonez îmbrăcat într-o uniformă germană.

Povestea lui Yang Kyoungjong începe în anul 1938. Avea 18 ani și locuia în Manciuria, care fusese ocupată de Japonia din 1931 până la sfârșitul războiului. Odată cu declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial, a fost imediat recrutat de Armata Imperială Japoneză în divizia japoneză Kwantung pentru a lupta împotriva URSS în nordul Manciuriei. La acea vreme, divizia Kwantung era cea mai mare și prestigioasă dintre toate forțele Japoniei.

Kyoungjong a continuat să servească pentru Armata Imperială Japoneză încă un an, până când a fost luat prizonier de război de către Armata Roșie în timpul Bătăliei de la Khalkhin Gol.

Soarta lui Yang Kyoungjong a trecut în mâinile sovieticilor, acesta fiind trimis într-un lagăr de muncă

Cu toate acestea, din cauza lipsei de personal, URSS i-a obligat pe toți cei care puteau să facă serviciul militar să intre în luptă alături de Armata Roșie. După un an, Kyoungjong a fost din nou luat ca prizonier de război de către germani, în cea de-a treia bătălie de la Harkov.

Cea de-a treia bătălie de la Harkov a fost o confruntare majoră purtată între sovietici și germani. Se poate spune că, în această bătălie, germanii au reușit să împiedice pierderea unor mari porțiuni din Ucraina în favoarea sovieticilor și este considerată o victorie majoră pentru germani pe Frontul de Est.

În orice caz, germanii nu au fost imuni la pierderile militare și s-au confruntat cu o lipsă a forței de muncă. Kyoungjong s-a trezit din nou în postura de „soldat provizoriu”, deoarece a început să lupte alături de forțele germane. În mod uimitor, el avea să se apere împotriva forțelor aliate în Normandia, Franța, la 6 iunie 1944.

În momentul în care germanii erau depășiți, Yang Kyoungjong a fost capturat pentru ultima oară de americani. Din cauza incapacității sale de a vorbi engleza sau germana, Kyoungjong a fost trimis în lagărele de prizonieri de război din Marea Britanie până la sfârșitul războiului. După ce a fost eliberat la sfârșitul conflictului, Kyoungjong s-a stabilit în Illinois, unde a trăit până la moartea sa, în 1992.

Registration

Aici iti poti reseta parola