Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Soldați indieni și chinezi s-au luat la bătaie la granița lor disputată, o premieră de la o încăierare brutală din 2020 care s-a soldat cu moartea unor soldați de ambele părți
Articole online

Soldați indieni și chinezi s-au luat la bătaie la granița lor disputată, o premieră de la o încăierare brutală din 2020 care s-a soldat cu moartea unor soldați de ambele părți

frontiera

Soldați indieni și chinezi s-au luat la bătaie la granița lor disputată, o premieră de la o încăierare brutală din 2020 care s-a soldat cu moartea unor soldați de ambele părți

Confruntarea s-a soldat cu răni ușoare și „ambele părți s-au retras imediat din zonă”, a declarat armata indiană, potrivit Reuters, care a relatat, de asemenea, că au avut loc discuții între comandamentele celor două țări imediat după incident.

Confruntarea raportată marchează prima astfel de luptă între cele două țări de-a lungul graniței lor disputate de la un incident brutal de luptă corp la corp din iunie 2020, care a dus la moartea a cel puțin 20 de soldați indieni și patru chinezi.

Lupta din iunie 2020 a avut loc în Valea Galwan din regiunea Ladakh. La acea vreme, un oficial militar indian de rang înalt a declarat pentru BBC că trupele chineze „i-au lovit pe băieții noștri în cap cu bastoane metalice înfășurate în sârmă ghimpată”, adăugând: „Băieții noștri au luptat cu mâinile goale”.

Nu este clar ce a declanșat lupta de vineri, iar numărul exact al trupelor rănite rămâne necunoscut. Dar China și India – două state dotate cu arme nucleare și cele mai populate țări din lume – sunt în dezacord de ani de zile în ceea ce privește frontiera lor. China și India au purtat un război în 1962 din cauza acestei dispute, care s-a încheiat cu un armistițiu fragil, stabilind o frontieră de facto de 3.100 de mile, cunoscută sub numele de Linia de control real.

Până în iunie 2020, disputa tensionată de frontieră dintre China și India nu a mai dus la nicio victimă din 1975.

„Încăierarea este un indiciu al prăbușirii complete a încrederii între cele două părți. Pacea de-a lungul liniei de control real nu mai este posibilă până când nu va fi abordată problema frontierei”, a declarat N.C. Bipindra, un analist în domeniul apărării, pentru Wall Street Journal cu privire la încăierarea de vineri.

Cele două ambasade din Washington DC nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Insider.

Registration

Aici iti poti reseta parola