Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Majoritatea adulților din America și China consideră că cealaltă parte a lumii este inamică sau neprietenoasă
Articole online

Majoritatea adulților din America și China consideră că cealaltă parte a lumii este inamică sau neprietenoasă

biden și xi jinping

Majoritatea adulților din America și China consideră că cealaltă parte a lumii este inamică sau neprietenoasă

În China, 66% dintre adulți consideră că SUA sunt inamice sau neprietenoase. Între timp, 64% dintre adulții din SUA au spus același lucru despre China, deși mai mulți republicani (73%) au această părere decât democrați (63%), după cum relatează Insider, pe baza sondajului menționat anterior.

Părerea față de SUA în rândul adulților chinezi s-a îmbunătățit în ultimele șase luni, a declarat Morning Consult în rezumatul rezultatelor, dar „părerile americanilor despre China s-au înăsprit”.

Morning Consult a citat vizita președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în Taiwan, în vară, care a determinat China să organizeze exerciții militare provocatoare în apropierea insulei, ca fiind un punct sensibil în această dinamică.

„Răspunsul militant al Beijingului la această vizită a dus la o creștere a temerilor chinezești privind escaladarea tensiunilor militare, în timp ce ponderea adulților americani, și în special a democraților, care citează Taiwanul ca fiind cea mai importantă problemă bilaterală de abordat a avut o tendință de creștere”, a declarat Morning Consult.

Aceste noi date vin în contextul unei perioade de animozitate istorică între Washington și Beijing

Pe măsură ce influența Chinei a crescut în ultimii ani în întreaga lume, în paralel cu creșterea autoritarismului liderului chinez Xi Jinping, politicienii din ambele tabere din SUA au devenit din ce în ce mai temători față de Beijing. Președintele Joe Biden a declarat că SUA și China se află într-o competiție pentru a câștiga secolul XXI, în timp ce liderii chinezi se revoltă constant împotriva SUA și le acuză că adăpostesc o „mentalitate de Război Rece”.

Sondajul realizat de Morning Consult sugerează că această tendință va continua, deoarece liderii caută să profite de această dușmănie.

„Controlul republicanilor asupra Camerei Reprezentanților după alegerile de la jumătatea mandatului riscă să pună relațiile pe o bază mai antagonistă din cauza unei mai mari dușmănii a republicanilor față de China”, a declarat Morning Consult în raportul său privind datele.

Acestea fiind spuse, sondajul a arătat, de asemenea, că majoritățile din ambele țări – mai mult de șapte adulți din zece în China și, respectiv, în SUA – „sunt de acord că cele două țări ar trebui să lucreze împreună pentru a reduce tensiunile militare și economice”.

După întâlnirea dintre Biden și Xi de luna trecută, Casa Albă a subliniat că SUA vor continua să concureze cu China, dar a subliniat, de asemenea, că președintele i-a spus omologului său chinez că Washingtonul și Beijingul „trebuie să lucreze împreună pentru a aborda provocările transnaționale”.

În general, relațiile dintre cele două rămân în continuare conflictuale din punct de vedere istoric, cu puține semne că oricare dintre părți este dispusă să ia măsuri substanțiale pentru a scădea tensiunile.

Registration

Aici iti poti reseta parola