Evenimentul Istoric > Articole online > Pakistanul contraatacă după ce India a concediat 3 ofițeri ai forțelor aeriene pentru că au tras accidental o rachetă peste graniță
Articole online

Pakistanul contraatacă după ce India a concediat 3 ofițeri ai forțelor aeriene pentru că au tras accidental o rachetă peste graniță

rachete

Pakistanul contraatacă după ce India a concediat 3 ofițeri ai forțelor aeriene pentru că au tras accidental o rachetă peste graniță

India a anunțat marți că a concediat trei ofițeri ai forțelor aeriene pentru că au tras accidental racheta supersonică în Pakistan în luna martie.

Miercuri, Pakistanul a declarat că nu este mulțumit, afirmând că acest caz nu ar trebui considerat închis și că dorește o anchetă comună.

„Pakistanul respinge în mod categoric pretinsa rezolvare de către India a incidentului extrem de iresponsabil și își reiterează cererea de anchetă comună”, se arată într-o declarație a Ministerului pakistanez de Externe.

India nu a spus în mod explicit că a considerat chestiunea rezolvată, dar nu a anunțat niciun alt pas.

Forțele aeriene indiene au declarat zilele trecute:

„O instanță, înființată pentru a stabili faptele cazului, inclusiv stabilirea responsabilității pentru incident, a constatat că abaterea de la procedurile standard de operare de către trei ofițeri a dus la lansarea accidentală a rachetei.”

Nimeni nu a fost ucis sau rănit în incident.

Țările vecine, ambele dotate cu arme nucleare, sunt de mult timp în conflict din cauza granițelor lor. Experții au avertizat în repetate rânduri că tensiunea ar putea duce la accidente.

Cercetătorii spun că un război nuclear între cele două țări ar putea avea consecințe globale devastatoare.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola