Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Agențiile de spionaj americane au găsit indicii că Ucraina a efectuat atacul cu drone asupra Kremlinului: NYT
Articole online

Agențiile de spionaj americane au găsit indicii că Ucraina a efectuat atacul cu drone asupra Kremlinului: NYT

Kremlin

Agențiile de spionaj americane au găsit indicii că Ucraina a efectuat atacul cu drone asupra Kremlinului: NYT

Oficiali americani au declarat sub protecția anonimatului pentru Times că atacul cu dronă – despre care oficiali și grupuri de informații au sugerat anterior că este „probabil” o operațiune rusească sub pavilion fals – a fost posibil efectuat de una dintre unitățile speciale militare sau de informații ale Ucrainei, potrivit Insider

Aceștia au recunoscut, de asemenea, pentru Times că nivelul lor de încredere că guvernul de la Kiev a autorizat atacul este „scăzut”, în principal din cauza incapacității de a identifica ce oficiali sau unități specifice au fost implicate. Nu este clar dacă președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a negat ferm implicarea în incident, a fost măcar informat, cu toate că acest lucru pare puțin probabil, având în vedere retorica și dorința lui Zelenski de a câștiga această confruntare.

Acest lucru contravine celor afirmate de mai mulți analiști, inclusiv de Institutul pentru Studiul Războiului, cu privire la atacul cu drone. La începutul acestei luni, ISW a declarat că atacul a fost „probabil pus în scenă” de Rusia „în încercarea de a aduce războiul acasă la un public intern rusesc și de a crea condițiile pentru o mobilizare mai largă a societății”.

„Mai mulți indicatori sugerează că atacul a fost condus pe plan intern și pus în scenă în mod intenționat”, a declarat ISW, arătând spre creșterile recente ale apărării aeriene interne rusești care ar face „extrem de improbabilă” pătrunderea a două drone în Moscova.

Atacul a fost, de asemenea, „surprins frumos pe cameră”, a adăugat ISW, indicând o punere în scenă a atacului pentru a susține narațiunea Kremlinului privind războiul.

Oficiali militari de rang înalt au declarat pentru Times că dronele au purtat încărcături explozive mici și limitate, ceea ce sugerează că au fost trimise la Kremlin mai mult pentru a șoca decât pentru a provoca pagube reale.

Registration

Aici iti poti reseta parola