Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia acuză SUA că a încălcat un tratat pentru prevenirea incidentelor dintre cele două mari superputeri!
Articole online

Rusia acuză SUA că a încălcat un tratat pentru prevenirea incidentelor dintre cele două mari superputeri!

SUA-Rusia

Rusia acuză SUA că a încălcat un tratat pentru prevenirea incidentelor dintre cele două mari superputeri!

Kosaciov a numit dronele din apropierea granițelor Rusiei în condițiile operaţiunii militare speciale drept țintă militară legitimă.

„În momentul actual, un lucru este clar şi anume că dronele moderne sunt controlate de o persoană, dar sunt considerate arme, ceea ce înseamnă că sunt o țintă militară legitimă pentru Rusia. Acestora li se aplică normele dreptului internațional umanitar. Această înțelegere a fost consacrată în 2019 în cadrul celor unsprezece principii privind sistemele automate letale adoptate de un grup de experți guvernamentali” – a scris senatorul pe canalul său Telegram.

El a subliniat că drona americană s-a prăbușit în apropierea Peninsulei Crimeea, iar în condițiile unui conflict armat, există o practică internațională de stabilire a unei „zone de restricție a zborurilor”. Potrivit senatorului, la 24 februarie 2022, comunitatea internațională a fost înștiințată în mod corespunzător cu privire la închiderea spațiului aerian în zona operaţiunii militare speciale, inclusiv în zona Mării Negre adiacente.

Senatorul a subliniat că americanii ştiau foarte bine această notificare, precum și „despre practica înființării unor astfel de zone (ei înșiși au introdus unilateral o astfel de zonă în timpul invaziei Irakului), ceea ce înseamnă că și-au trimis în mod deliberat drona în apropierea graniţelor ruseşti”. În plus, parlamentarul a subliniat că SUA au încălcat actualul acord din 1972 dintre URSS și Statele Unite ale Americii privind prevenirea incidentelor în marea liberă și în spațiul aerian de deasupra acesteia, întrucât drona zbura cu transponderele oprite, făcând manevre periculoase.

Senatorul rus a adăugat că la consultările periodice privind aplicarea acestui acord, delegația SUA a refuzat propunerea specialiștilor ruși de a prescrie în document intervalul de siguranță, care să limiteze distanța de apropiere a aeronavelor. Konstantin Kosaciov a atras atenția și asupra faptului că rămâne de stabilit în ce scopuri se apropia drona de Rusia – cu recunoaștere sau de lovitură. El a menţionat cu regret că în dreptul internațional statutul și regulile de utilizare a dronelor nu au fost încă stabilite din cauza poziției Occidentului colectiv, condus de SUA, „care nu este interesat să creeze norme juridice adecvate”.

Menţionăm că, vicepreședintele Consiliului Federației a spus că Statele Unite ale Americii au comis o provocare deliberată împotriva Rusiei, în urma căreia și-au pierdut drona, de care ei înșiși sunt vinovaţi.

Registration

Aici iti poti reseta parola