Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „Security Bond”, exerciții militare comune între China, Rusia și Iran
Articole online

„Security Bond”, exerciții militare comune între China, Rusia și Iran

nave

„Security Bond”, exerciții militare comune între China, Rusia și Iran

Este vorba despre operațiuni care au avut deja loc în China, Iran și Rusia, în 2019 și 2022, relatează un comunicat transmis de Ministerul Apărării de la Beijing.

Acțiunea se va baza pe exerciții navale comune desfășurate deja de cele trei țări, în 2019 și 2022, se arată în comunicat. În februarie, „Der Spiegel”, citând sursele sale, a relatat că Republica Populară Chineză intenționează să furnizeze drone kamikaze armatei Rusiei.

Potrivit ziarului german, aproximativ o sută de drone ar trebui să fie trimise în Rusia încă de la începutul lunii aprilie. Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken, a declarat anterior că Washingtonul „a avertizat foarte clar” China cu privire la consecințele acordării de sprijin militar Rusiei.

După Statele Unite, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat îngrijorarea asupra faptului că republica Populară Chineză ar putea furniza arme Rusiei, pentru a o ajuta să-și continue războiul împotriva Ucrainei.

Potrivit documentului, Marina Militară a Chinei va fi reprezentată de distrugătorul de rachete Nanning.

„În general, va participa la operațiuni de căutare aeriană, salvare pe mare, exerciții de antrenament pentru parade navale și alte sarcini în cadrul exercițiilor”, se arată în comunicat.

Ultima dată când personalul militar din cele trei țări și-a unit forțele pentru exerciții comune a fost în cadrul misiunii Vostok-2022, pe care Rusia a desfășurat-o între 1 și 7 septembrie 2022, la care au participat militari din China, India, Belarus, Armenia, Kazahstan, Mongolia, Tadjikistan, Azerbaidjan, Algeria și alte state. Faza activă a exercițiilor de război a fost monitorizată de delegații militare de nivel înalt din Armenia, Bangladesh, Belarus, Venezuela, Iran, Kârgâzstan, Mongolia, Emiratele Arabe Unite și Pakistan. Operațiunile defensive și ofensive au fost practicate pe terenurile de antrenament din Regiunea Militară de Est, precum și în Marea Ohotsk și Marea Japoniei.

Registration

Aici iti poti reseta parola