Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Raport: Germania a livrat doar 10% din tancurile Leopard 1 pe care le-a promis Ucrainei
Articole online

Raport: Germania a livrat doar 10% din tancurile Leopard 1 pe care le-a promis Ucrainei

tanc

Raport: Germania a livrat doar 10% din tancurile Leopard 1 pe care le-a promis Ucrainei

Țara convenise cu Ucraina un pachet de ajutor militar în valoare de 2,7 miliarde de euro, în timpul vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la începutul acestui an, după cum relatează Insider

Die Welt a urmărit evoluția livrărilor și a ținut o evidență a echipamentelor promise și livrate, care este publicată online de guvernul german.

Publicația a constatat că, în ultimele două luni, Berlinul a trimis Kievului doar 10 din cele 110 tancuri Leopard 1 promise și 12 din cele 18 tancuri antiaeriene Gepard.

De asemenea, Ucraina nu a primit încă niciunul dintre cele patru sisteme de apărare antirachetă IRIS-T promise sau cele 20 de vehicule blindate Marder, în timp ce aproximativ doar 850 din cele 26.350 de proiectile de artilerie de 155 mm promise au fost livrate.

Pachetul a inclus, de asemenea, câteva sute de drone, radare de supraveghere aeriană, cisterne, ambulanțe și camioane de mare tonaj.

Die Welt a precizat că este posibil ca angajamentul privind armele să fie „retras”, citând exemplul celor 5.032 de arme antitanc care figurau ca fiind pregătite pentru a fi trimise în Ucraina încă din primele luni ale războiului și care acum au dispărut de pe site fără nicio explicație.

Nu este clar de ce Germania trage de timp pentru a trimite armele, deși a fost, de asemenea, lentă în a oferi Ucrainei ajutor militar la începutul războiului. În ciuda acestui fapt, de atunci a devenit unul dintre cei mai mari furnizori de arme ai Kievului.

După luni de presiuni, Germania a acceptat în cele din urmă să trimită 88 de tancuri Leopard 1 și aproximativ 80 de tancuri Leopard 2 Ucrainei la începutul acestui an.

În repetate rânduri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a arătat deranjat de modul lent prin care țara sa primește ajutorul militar necesar în a lupta împotriva invaziei rusești începută acum mai bine de un an.

Registration

Aici iti poti reseta parola