Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Tancurile occidentale se dovedesc ineficiente împotriva câmpurilor de mine multistratificate ale Rusiei, a declarat un general ucrainean de rang înalt
Articole online

Tancurile occidentale se dovedesc ineficiente împotriva câmpurilor de mine multistratificate ale Rusiei, a declarat un general ucrainean de rang înalt

contraofensivă

Tancurile occidentale se dovedesc ineficiente împotriva câmpurilor minate multistratificate ale Rusiei din sudul Ucrainei, a declarat joi un general ucrainean de rang înalt pentru BBC.

Tancurile occidentale se dovedesc ineficiente împotriva câmpurilor de mine multistratificate ale Rusiei, a declarat un general ucrainean de rang înalt

Generalul Oleksandr Tarnavskyi a declarat că tancurile de luptă occidentale și vehiculele de luptă de infanterie dăruite Ucrainei nu au fost capabile să treacă prin rândurile de mine rusești de pe linia frontului, încetinind contraofensiva mult așteptată.

Unele dintre vehicule au fost grav avariate, a spus el, forțând unitățile ucrainene să le lase în urmă și să avanseze încet pe jos, riscând să intre sub focul artileriei.

Trupele rusești au dat dovadă de „calități profesionale”, împiedicând forțele ucrainene să „avanseze rapid”, a declarat Tarnavskyi pentru BBC, adăugând: „Nu subestimez inamicul”.

Multe vehicule de fabricație occidentală – inclusiv mai multe tancuri Leopard și vehicule de luptă americane Bradley – au fost deja grav avariate, a relatat BBC.

Un inginer, care încerca să repare vehiculele, a declarat postului că unele dintre ele nu mai puteau fi reparate și că vor trebui fie demontate pentru piese de schimb, fie „returnate partenerilor noștri”.

„Cu cât le putem repara mai repede, cu atât mai repede le putem duce înapoi pe linia frontului pentru a salva viața cuiva”, a declarat inginerul, identificat ca fiind Serhii, pentru BBC.

Aproape o treime din vehiculele blindate Bradley trimise în Ucraina au fost deja scoase din uz, potrivit datelor din surse deschise

Unele trupe ucrainene au fost nevoite să recurgă la utilizarea tancurilor din epoca sovietică pentru a ajuta la deminarea câmpurilor minate, a relatat BBC, deși echipamentul lor specializat de deminare nu este întotdeauna suficient pentru a detecta explozibilii care sunt ascunși adânc în sol.

Oficialii ucraineni au solicitat mai multe echipamente de deminare pentru a contribui la îmbunătățirea capacităților lor terestre, a relatat anterior Insider.

Dar Tarnavsky a rămas pozitiv în legătură cu atacul, spunând pentru BBC:

„Lentă sau nu, ofensiva are loc și cu siguranță își va atinge scopul”.

Registration

Aici iti poti reseta parola