Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Zelenski urmează să se deplaseze în Germania pentru a primi Premiul Internațional Charlemagne
Articole online

Zelenski urmează să se deplaseze în Germania pentru a primi Premiul Internațional Charlemagne

Zelenski

Președintele ucrainean se va deplasa în Germania pentru o vizită de stat.

Zelenski urmează să se deplaseze în Germania pentru a primi Premiul Internațional Charlemagne

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita Berlinul pe 13 mai, a anunțat miercuri poliția locală.

Un purtător de cuvânt al departamentului de poliție din Berlin a declarat pentru POLITICO că Volodimir Zelenski va călători în capitala germană la invitația cancelarului Olaf Scholz. Ziarul local B.Z. a relatat primul despre viitoarea vizită a lui Zelenski.

Zelenski, care a fost în strânsă legătură cu Scholz încă de la începutul războiului, a declarat într-un interviu acordat în urmă cu câteva luni că au existat „suișuri și coborâșuri în relația cu Germania„. Ucraina a făcut presiuni pentru ca Berlinul să livreze mai rapid mai multe arme pe care să le folosească în lupta împotriva forțelor rusești invadatoare.

Potrivit presei, se așteaptă ca Zelenski să aterizeze la secțiunea militară a aeroportului din Berlin și apoi să se cazeze la hotelul Ritz-Carlton din centrul Potsdamer Platz.

El va fi apoi primit oficial cu onoruri militare de către Scholz pe 14 mai. Sunt prevăzute discuții și o conferință de presă, potrivit B.Z. În jurul orei 12.00, pe ordinea de zi figurează o discuție cu președintele german Frank-Walter Steinmeier.

Purtătorul de cuvânt al poliției nu a putut oferi încă mai multe detalii despre vizită pentru POLITICO, dar a precizat că au început pregătirile pentru măsurile de securitate.

Președintele ucrainean este programat apoi să zboare cu elicopterul la Aachen, unde va fi onorat cu Premiul Internațional Charlemagne, înainte de a se întoarce în Ucraina.

Zelenski se află miercuri la Helsinki pentru un summit cu liderii nordici și a vizitat anterior SUA, capitalele vest-europene și Polonia de la începutul războiului.

Registration

Aici iti poti reseta parola