Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Oficialii americani sunt îngrijorați de tacticile Ucrainei de pe front
Articole online

Oficialii americani sunt îngrijorați de tacticile Ucrainei de pe front

Biden și Zelenski

Oficialii americani sunt îngrijorați de tacticile Ucrainei de pe front

Mai mulți oficiali americani, care au vorbit sub protecția anonimatului, au declarat pentru The New York Times și pentru alte instituții că încep să pună la îndoială unele dintre tacticile militare ale Ucrainei, inclusiv locul pe linia frontului în care își plasează unitățile de luptă. În prezent, trupele ucrainene sunt împărțite în unități egale în zone din estul și sudul țării, iar nemulțumirea oficialilor americani vine din motivul că aceste trupe ar trebui concentrate mai mult în partea de sud a țării.

Mai mult decât atât, aceștia au îndemnat Ucraina să treacă prin câmpurile vaste de mine lăsate în urmă de Rusia în zonă, chiar dacă acest lucru înseamnă să piardă mai mulți soldați și echipamente în acest proces, potrivit rapoartelor.

Principala problemă cu care se confruntă trupele ucrainene este reprezentată de zona puternic fortificată a Rusiei, care a dus la o „abandonare” a echipamentelor grele occidentale, și formarea unor echipe mixte de soldați care sunt nevoiți să curețe manual câmpurile de mine:

„Toată lumea este acum un expert în ceea ce privește modul în care ar trebui să luptăm”, a declarat zilele trecute ministrul ucrainean al apărării pe rețelele de socializare. „Nimeni nu înțelege acest război mai bine decât noi”.

După cum a raportat anterior Ryan Pickrell de la Insider, Kievul a susținut că avansează în ciuda așteptărilor nerealiste, a lipsei de echipament necesar și a apărării dure a Rusiei.

Unii oficiali au sugerat că ar fi timpul ca Ucraina să negocieze cu Rusia, mai degrabă decât să prelungească impasul actual

Cu toate acestea, experții sunt îngrijorați de faptul că aceste așteptări nerealiste ar putea însemna că Ucraina primește mai puțin sprijin din partea țărilor occidentale în continuare, punând în pericol contraofensiva.

Un membru asociat senior la think-tank-ul Royal United Services Institute (RUSI), David Lewis, a declarat pentru publicație că această nemulțumire actuală a oficialilor occidentali „ar putea duce la stabilirea unei noi strategii”:

„Orice intervenție directă din partea țărilor NATO rămâne extrem de improbabilă, iar discuțiile despre zone de interdicție aeriană sau despre o aderare timpurie a Ucrainei la NATO sunt fanteziste”, a spus el. „În schimb, guvernele occidentale se adaptează la un orizont de timp mai lung și vor trebui să recalibreze sprijinul pentru Ucraina în consecință.”

„Există o conștientizare din ce în ce mai mare a faptului că o victorie rapidă a Ucrainei care să pună capăt războiului este puțin probabilă și că Ucraina și Occidentul sunt implicate în ceea ce ar putea fi un conflict lung și prelungit”, a adăugat el.

„Este posibil să vedem mai multe apeluri la negocieri. Este posibil să existe unele contacte discrete, în spatele scenei, dar, întrucât Rusia nu pare pregătită să dea înapoi, este puțin probabil ca acestea să progreseze mult”, a adăugat Lewis.

Registration

Aici iti poti reseta parola