Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Apărarea din linia întâi a Rusiei este atât de periculoasă încât Ucraina trebuie să deschidă o cale de până la 16 km lățime pentru a reuși să avanseze cu contraofensiva
Articole online

Apărarea din linia întâi a Rusiei este atât de periculoasă încât Ucraina trebuie să deschidă o cale de până la 16 km lățime pentru a reuși să avanseze cu contraofensiva

contraofensivă

Apărarea din linia întâi a Rusiei este atât de periculoasă încât Ucraina trebuie să deschidă o cale de până la 16 km lățime pentru a reuși să avanseze cu contraofensiva

Dar această rută va trebui să aibă o lățime de cel puțin 16 km pentru a proteja tancurile și vehiculele blindate de producție occidentală de puternica artilerie rusă, după cum se arată în analiza Insider

Veteranii au declarat pentru The Wall Street Journal că Ucraina va avea nevoie de cât mai mult spațiu posibil pentru a păstra în siguranță mijloace precum vehiculele sale de luptă Bradley furnizate de SUA și tancurile Leopard de producție germană, pe măsură ce se deplasează mai adânc în teritoriul ocupat de Rusia.

La începutul acestei săptămâni, Ucraina părea să facă progrese majore în spargerea apărării extinse a Rusiei în sud-estul țării, în apropiere de Zaporojie, ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov afirmând că forțele ucrainene „au rupt prima linie” și că își vor extinde punctul de sprijin.

Imagini noi au arătat infanteria ucraineană avansând la nord-vest de Verbove, un mic sat situat la est de Robotyne, recent eliberat, și la sud-est de Zaporojie, pe râul Dnipro.

Deși nu este clar ce zone anume controlează Ucraina, imaginile și mișcările par să sugereze că o parte din controlul rusesc asupra periferiei orașului este pierdută, potrivit unei actualizări a Institutului pentru Studiul Războiului.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că trupele au avansat, de asemenea, la sud de Robotyne

Acum, Ucraina va trebui să elibereze această cale de 16 km pentru a reuși să treacă cu succes de apărarea rusă. Dacă nu reușește, blindatele sale și armele vitale occidentale vor fi vulnerabile la tirurile de contrabaterie, rachetele și artileria rusească.

De-a lungul drumului, forțele ucrainene se vor confrunta cu apărarea formidabilă a Rusiei: câmpuri de mine care se întind pe kilometri întregi, tranșee adânci, obstacole de tip „dinții dragonului” pentru a bloca vehiculele și șanțuri antitanc care fac ca blindatele occidentale să fie neputincioase.

Contraatacurile rusești ar putea face ravagii în ceea ce privește capacitatea Ucrainei de a tăia porțiuni mai mari de teritoriu spre Marea Azov și de a lovi forțele rusești care au fost grupate de-a lungul sudului, lângă Mariupol.

Registration

Aici iti poti reseta parola